CEO'nun lüks yolculuk planı eleştiri oklarını üzerine çekti!

Starbucks'ın yeni CEO'sunun işe özel uçakla gidecek olması, çevre dostu imajına darbe vurdu. Sosyal medya, bu kararı "ikiyüzlülük" olarak nitelendiriyor.

Starbucks’ın yeni CEO’su Brian Niccol’un işe gitmek için özel uçak kullanacağı haberi, çevrecilerin ve sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Niccol, California'daki evinden Washington eyaletindeki genel merkeze her hafta şirketin uçağıyla seyahat edecek.

ÇEVRE DOSTU İMAJINA GÖLGE DÜŞTÜ

Airport haberin aktardığına göre İki çeyrektir gelir kaybı yaşayan Starbucks, çevreye duyarlı olma iddialarıyla biliniyor. Ancak Niccol'un 1600 kilometrelik mesafeyi özel uçakla kat edeceği haberinin duyulması, bu imajı zedeledi. Sosyal medya kullanıcıları, Starbucks’ın plastik pipet yerine kağıt pipet kullanımına dikkat çekerek, CEO’nun özel uçak kullanımını "ikiyüzlülük" olarak yorumladı. Kullanıcılar, Starbucks’ın çevre duyarlılığına dair söylemlerine artık inanmadıklarını belirtti.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

The Guardian’ın haberine göre, Starbucks’ın iş teklifi mektubunda, Niccol’un evinden çalışmaya devam edebileceği ancak gerektiğinde Washington’daki genel merkeze gitmek zorunda olduğu ifade edildi. Şirketin bir sözcüsü ise CNBC'ye yaptığı açıklamada, Niccol’un haftada en az üç gün Seattle ofisinde çalışmasının beklendiğini belirtti.

YENİ GÖREV, YENİ TARTIŞMALAR

Starbucks’ın eski CEO’su Laxman Narasimhan’ın görevinden ayrılmasıyla yerine Chipotle’ın eski üst yöneticisi Brian Niccol atandı. Niccol, 9 Eylül’de yeni görevine başlayacak, ancak bu tartışmalarla birlikte Starbucks’ın karşılaştığı zorluklar da artmış durumda.

Çevrecilerin tepkisi, Starbucks’ın gelecekteki stratejilerini nasıl şekillendireceği konusunda merak uyandırıyor.

Ekonomi Haberleri