Burası AKP'nin yıkılmayan kalesi Konya! Çocuğuna okul çantası alamayan onlarca kişi var

AKP'nin kalelerinden Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde bir muhtar, ofisini yardım merkezine dönüştürdü. Ofis, çocuğuna bir okul çantası bir çift ayakkabı alamayanların uğrak noktası oldu.

AKP'nin ekonomi politikaları nedeniyle Türk halkı yüksek enflasyonla boğuşuyor. Aylardır Açlık Sınırı'nın altında kalan asgari ücretle hayatını idame ettiremeye çalışan aileler var.

İktidarın yoğun destek gördüğü Konya'da gerçekler de bir defa daha gün yüzüne çıktı.

Selçuklu ilçesinde Hüsemattin Çelebi Mahallesi Muhtarı Yılmaz İncekara, derin yoksulluk nedeniyle ofisini yardım merkezine dönüştürdü.

Muhtarlık ofisini 'ücretsiz giyim merkezi' olarak tanımlayan İncekara, bölgedeki okul müdürlerinin ihtiyaç sahibi çocukları buraya yönlendirdiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın paylaştığı fotoğraflarda, çocuklar için onlarca okul çantası ve ayakkabı görüldü.

Selçuklu'nun en büyük büyük beşinci mahallesi olduğunu belirten İncekara şöyle konuştu:

"Artık 6-7 yıldır mağazamız burası. Buraya ücretsiz giyim merkezi diyebiliriz. Hem gıda bankası hem giyim merkezi. Vatandaşlarımız ikinci el ya da yeni kıyafetleri getiriyor, biz de ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz"

"Mahalledeki 3 ilkokulun müdürlerini ziyaret ettim. İhtiyaç sahibi çocukları bize yönlendiriyorlar, biz de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Hem kırtasiye hem okul formaları şeklinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gelinlikleri, abiyeleri ihtiyacı olanlara karşılıksız olarak veriyoruz. Onlar da kullandıktan sonra bize getiriyorlar başka biri daha sebeplensin diye. Mobilya ve beyaz eşyada da hayırsever bana ulaşıyor, ben de ihtiyacı olan bana ulaşsın diye paylaşım yapıyorum. Adreslerini veriyorum, gidip evden alıyorlar."

İncekara, başka mahalleden gelenlere de yardımcı olmaya çalıştıklarını da söyledi.

O KADAR FAZLA YOKSUL İNSAN VAR Kİ OFİS YETMEDİ!

Yoğun yoksulluk nedeniyle artık ofisin yetmediğini de İncekara şöyle açıkladı:

"Gönüllülerimiz eşyaları düzenliyor, asıyor, temizliğini yapıyor. Hedefim daha büyük bir mekan, şu an yerimiz dar. İkinci el kıyafetler genellikle düzgün geliyor ama bunların içinde sökük olabiliyor. Aşağıda makinem var. Tekstilci olduğum için tamir ediyorum, mağazaya koyuyoruz. Muhtar arkadaşlarımla iletişim halindeyim. 'Gönül Kapısı' diyorum. Bunu Konya genelinde herkese ulaştırmak istiyorum. Gönüllere girmenin tek yolu bu. Diğer muhtarlarla güç birliği yapmaya çalışıyorum. Onlar da ihtiyaç sahiplerini bana yönlendiriyor. Selçuklu Muhtarlar Derneği ile görüştük, bunu genele yaymayı amaçlıyoruz."

Ekonomi Haberleri