Bu Dönemden İtibaren Geçerli Olacak: Yüzde 400 Zamlandı

2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi yurtların yıllık ücretlerine yüzde 400'den fazla zam geldi.

Vatandaşların korkulu rüyası haline gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi.

İzmir Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'nde 2024-2025 akademik yılı için yurt ücretlerinde büyük bir zam yapıldı.

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü tarafından yapılan açıklamaya göre, geçen dönem ücreti 1480 TL olan çift kişilik odalar 6 bin TL’ye, 1250 TL olan üç kişilik odaların ücreti ise yeni dönemde 5 bin TL’ye yükseldi. Ayrıca çift kişilik odaların kişi başı depozito bedeli 6 bin TL'ye, üç kişilik odaların kişi başı depozito bedelleri ise 5 bin TL'ye yükseldi.

Yapılan büyük zam ile öğrencilerin barınma haklarına darbe vurulan konuya ilişkin Ege Üniversitesi'nden resmi bir açıklama yapılmazken, üniversite kampüsündeki KYK yurtlarının kapasitesinin bu yıl bin öğrenciden 14 bine çıkarıldı. Yaklaşık 2 bin öğrenci kapasiteli Öğrenci Köyü'nün KYK yurtlarına alternatif olarak hizmet verdiği belirtildi.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra KYK yurt ücretlerine de zam yapılacağı değerlendiriliyor.

"İŞE GİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM"

Yurt fiyatlarındaki fahiş fiyat artışıyla ilgili konuşan Gazetecilik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Tuana Nehir Arıcı, "Geçen yıl ücret kişi başı 1480 liraydı. Bu dönem 6 bin liraya çıktı. Hepimiz şok geçirdik. Çünkü zam bekliyorduk ama bu kadar fazla artmasını beklemiyorduk. İşe girmeyi düşünüyorum. Çünkü başka seçeneğim yok. Mecburen çalışmak zorundayım. Özel yurda gidemem. Son bir yıldır burada kalıyordum. Ayın 17’sine kadar 10 bin 500 lira ödememizi istediler. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu da kayıt yenileme için depozito ücreti olarak isteniyor. Zaten odalarda imkanlarımız çok kötü. Sıcaktan nefes alamıyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında bile klima var. Ben yatay geçişle geldim. Mersin’de KYK’da kalıyordum. Ama burada o imkanım olmadı" diye konuştu.

Ekonomi Haberleri