Avrupanın tarım devi bankası Türkiye'den çekildi

AKP iktidarının gözde müteahhidi Rönesans Holding Türkiye'de de faaliyet gösteren bankacılık devini satın aldığını duyurdu. Haberin ardından Rabobank Türkiye'den çekilmiş oldu.

Merkezi Hollanda'da bulunan Rabobank Grubu; Türkiye'de de bireysel, ticari, kurumsal, özel bankacılık, yatırım bankacılığı ve leasing alanlarında faaliyet gösteriyordu. Özellikle kendisini tarım ve gıda bankacılığı alanında küresel lider olarak tanımlayan banka, Recep Tayyip Erdoğan'ın sarayını yapan Rönesans Holding tarafından satın alındı.

Rabobank A.Ş.’nin tüm hisseleri, düzenleyici kurum onaylarının tamamlanmasının ardından Rönesans Holding’e devredilecek.

Ziraat Bankası Eski Genel Müdürü Şenol Babuşçu, dev bankanın Türkiye'den çekildiğini şu paylaşımıyla duyurdu:

"Avrupa’nın en büyük tarım bankası Rabobank Türkiye’den çekiliyor. Rönesans Holding, Rabobank'ı satın almak için hisse devir anlaşması imzaladı. Rönesans Holding ile Rabobank International Holding B.V. arasındaki anlaşmaya göre, 2014 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren büyük ölçekli kurumsal müşterilere hizmet veren Rabobank A.Ş.’nin tüm hisseleri, düzenleyici kurum onaylarının tamamlanmasının ardından Rönesans Holding’in olacak…"

HOLDİNG FAALİYETLERİNE YENİ BİR KOL EKLENECEK

Optimum, Hilltown ve Piazza gibi zincir AVM markalarının yatırımcısı ve işletmecisi olarak Türkiye’nin 7 şehrinde faaliyet gösteren Rönesans Gayrimenkul Rönesans Holding, bu satın alma ile faaliyet alanlarına finans sektörünü de eklemiş olacak. Yabancı ortaklıklar ve uluslararası finansman yaratma kabiliyetiyle öne çıkan Rönesans Holding, Nisan 2024’te ilk halka arzını gerçekleştirerek grup şirketlerinden Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ı halka açmıştı. GKC Partners’ın Rönesans Holding'in hukuki danışmanı olarak görev yaptığı işlemin kapanışı için düzenleyici kurumların onayı bekleniyor.

Ekonomi Haberleri