Hidropar'ın Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada,
"Firmamız, ülkemizin önde gelen savunma sanayii firmalarından biriyle önemli bir denizcilik sisteminin yerlileştirilmesine yönelik 2.500.000 avro muhammen bedel üzerinden prensipte anlaşmaya varmış olup, ilk prototipin geliştirilmesine yönelik toplam bedeli 860.000 avro tutarında ilk sipariş sözleşmesini imzalamıştır. İlgili prototip geliştirme çalışmalarının bu yıl başlayarak 2025 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır." bilgisi paylaşıldı.
ŞİRKET AVRUPA KOMİSYONU TARAFINDAN DESTEKLENMEYE HAK KAZANMIŞTI
Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin projesi, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazandığı bilgisi yine şirket tarafından KAP'a bildirilmişti.
''Ufuk Avrupa Programı'nın 2023-2024 çalışma programı Twinning çağrıları altında yer alan ve Widening ülkelerinde yer alan araştırma kurumlarının bilim ve teknoloji kapasitesinin ve araştırma profilinin geliştirilmesine odaklanan 2023 çağrılarından 'Horizan-Widera-2023-Access-02-01' çağrısına yönelik proje ortağı olarak proje başvurusunda bulunan firmamızın 'Twinning Iztech in Robotics Manufacturing Systems', Twin-İt-Romans akronimli projesinin Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazandığı tarafımıza bildirilmiştir. Proje ortağı olduğumuz projenin konsorsiyumunda 7 kuruluş yer almış olup, HKTM'nin almaya hak kazandığı bütçe toplam 125.000 € olmakla birlikte projenin toplam bütçesi 1.495.444.04 € olarak gerçekleşmiştir. Twin-İt-Romans projesinin temel amacı, Türkiye'nin önde gelen enstitülerinden biri olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve araştırmacılarını AB düzeyinde uluslararası lider meslektaşlarıyla eşleştirerek, Türkiye'nin robotik üretim alanındaki mükemmeliyet kapasitesini geliştirmektir.''