Borsa yeni güne zirvede başladı

Yatırımcıları sevindirecek haber Borsa İstanbul'dan geldi. BIST 100 endeksi yeni güne yüzde 0,37 artışla 10.911,92 puandan başladı.

Borsa İstanbul yeni gün açılışını önceki günün kapanışına göre 40,44 puan ve yüzde 0,37 artışla yaptı. Bankacılık endeksi yüzde 0,24, holding endeksi ise yüzde 0,38 oranında değer kazandı. Tüm sektör endekslerinin yükseldiği Borsa İstanbul'da, en çok kazandıran sektör yüzde 1,42 ile turizm oldu.

BIST 100 ENDEKSİ DÜŞÜŞLE TAMAMLADI

Dün düşüş eğiliminde hareket eden Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,09 azalışla 10.871,48 puandan tamamladı. Analistler, küresel pay piyasalarındaki yön arayışının sürdüğünü belirterek, özellikle ABD'den gelen karışık verilerin piyasalarda dalgalanmalara yol açtığını ifade etti. Teknoloji hisselerindeki satış baskısının yavaşlaması dikkat çekti.

ABD EKONOMİSİ BÜYÜDÜ

ABD ekonomisi, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 ile beklentilerin üzerinde büyüdü. Bu durum, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadeleyi "yumuşak iniş" ile sonlandırabileceği ve ekonomiye zarar vermeden bu süreci yönetebileceği öngörüsünü destekliyor. Ancak, Fed'in bu yıl kaç kez faiz indirimine gideceği konusu yatırımcıların ana gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalar, Eylül ayından itibaren Banka'nın 3 kez faiz indirimine gideceğinin tahmin edildiğini gösteriyor.

YURTDIŞI GÜVEN ENDEKSİ BELİRLEYİCİ OLUYOR

Yoğunlaşan bilanço sezonunda açıklanan sonuçlar, hisse ve sektör bazlı oynaklığı beslemeye devam ediyor. Analistler, bugün yurt içinde sektörel enflasyon beklentilerinin, yurt dışında ise ABD'de kişisel tüketim harcamaları, kişisel gelirler ve harcamalar ile Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini bildirdi.

Ekonomi Haberleri