Uzman İsim Borsa İstanbul Yatırımcısını Uyardı: "Bu Hisselerde Pazartesi Günü Rekor Yükseliş Bekleniyor"

Borsa İstanbul'da BIST100 endeksi, geçtiğimiz haftayı 11 bin 156 puan ile tamamlayarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Ekonomistlerin beklediği haber dün gece saatlerinde paylaşılırken, Türkiye'nin kredi notunu 2 basamak birden yükselten Moody's sonrasında gözler Borsa İstanbul'un pazartesi yapacağı açılışa çevrildi.

9 milyona yaklaşan yatırımcı sayısı ile son yıllarda Türkiye'nin en popüler yatırım aracı haline dönüşen Borsa İstanbul, geçtiğimiz haftayı ufak yükselişlerin ardından rekorla tamamlamıştı.

Enflasyon karşısında son yıllarda büyük bir getiri sunan Borsa İstanbul'da gözler, Moody's tarafından açıklanacak Türkiye raporuna çevrilmişti. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, dün gece yaptığı duyuru ile Türkiye'nin kredi notunun 2 basamak birden yükselterek yeni notunu B1'e çevirirken, görünümünü ise pozitife çevirdi.

PAZARTESİ GÜNÜ BANKACILIK HİSSELERİ UÇUŞA GEÇEBİLİR

Türkiye tarihinde ilk kez, Moody's tarafından iki basamak birden not artırımı yapılırken, bu durumun yabancı sermayenin Türkiye'ye yönelik girişini hızlandırması bekleniyor.

Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Hakan Kara, “Moody's tarihimizde ilk kez iki not artırımı birden yaptı.” Diyerek paylaştığı grafikle alıntılayarak karara yönelik beklentilerini ve değerlendirmelerini de şu şekilde açıkladı:

“Zafer çığlıkları atacak bir durum yok, maçta 5-0 yenikken, 5-2 yapmaya benziyor. Sabırla hücuma devam etmeli ve bu arada gol yememeliyiz.

İki kademe not artırımı Pazartesi borsayı ve diğer varlık fiyatlarını olumlu etkiler. Daha da önemlisi, bu gelişme sermaye girişlerinin kalitesini destekleyecektir.”


EN BÜYÜK ETKİSİ BANKACILIK HİSSELERİNDE GÖRÜLEBİLİR

Borsa İstanbul'u olumlu etkilemesi beklenen bu pozitif gelişmenin en somut yansımaları ise bankacılık sektöründe görülebilir. Uzmanlar, Türkiye'ye yönelik giriş yapması beklenen yabancı sermayenin ilk aşamada bankacılık hisselerine yönelmesinin muhtemel olduğunu belirtirken, pazartesi itibarıyla borsa tarafında büyük hareketliliğin görülmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri