Borsa İstanbul'da Korkutan Gelişme

Türkiye'ye yabancı sermaye girişinin artmasıyla birlikte, ülkeye gelen sıcak paranın önemli bir kısmının hisselere yöneleceği ve Borsa İstanbul'un yükselişe geçeceği düşünülüyordu. Ancak yabancı yatırımcının 6 haftadır borsadan hisse satması, birikimini Borsa İstanbul'da tutan vatandaşları tedirgin etmiş durumda.

Geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerin ardından son verilen 'seçim ekonomisi', döviz ve borsa tarafında tarihi bir yükselişin fitilini ateşlerken, bu yıl aynı senaryonun 31 Mart sonrasında da yaşanacağı düşünülmüştü.

YABANCI SATIŞLARI 6 HAFTADIR SÜRÜYOR

Ancak aradan geçen 3 aya yakın sürede ne döviz ve altın tarafında ne de Borsa İstanbul'da dikkate değer bir yükseliş hareketi yaşanmadı. Yabancı yatırımcının Türkiye'ye dönüşüyle birlikte tahvil ve TL'ye yönelik ilgi artmasına karşın, borsada yabancı yatırımcı 6 haftadır kesintisiz şekilde hisse satmaya devam ediyor.

Bu durum, Borsa İstanbul'da BIST100 endeksinin beklenen artışı yaşayamamasına neden olurken, varlıklarını borsa tarafında değerlendiren vatandaşların da enflasyon karşısında büyük bir kayıp yaşamasına neden olmakta.

"BORSA YÜKSELİŞE O TARİHTE BAŞLAYACAK"

Yaşanan bu olumsuz gelişmeler Borsa İstanbul yatırımcısında paniğe neden olurken, ekonomist Atilla Yeşilada, borsanın şu anda çok ucuz kaldığını ve kaçınılmaz olarak ilerleyen haftalarda ani ataklarla rekor kıracağını belirtti.

Yeşilada, Türkiye'de yakın gelecekte en büyük getiriyi sağlayacak yatırım aracının borsa olduğuna dikkat çekerek, Borsa İstanbul'un 1 yıl içerisinde dolar bazlı olarak yüzde 40'a yakın bir getiri sağlamasının muhtemel olduğunu söyledi.

Ekonomi Haberleri