Borsa İstanbul ilk yarıda yükseldi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 17 Temmuz 2025 Perşembe günü günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket ederek yüzde 0,74 artışla 10.196,90 puan seviyesine ulaştı.

Saat 13.00 itibarıyla BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 75,38 puanlık artış kaydederken, toplam işlem hacmi ise 38,2 milyar TL oldu.

TÜM SEKTÖRLER YÜKSELİŞTE

Sektörel bazda incelendiğinde, bankacılık endeksi yüzde 0,90, holding endeksi ise yüzde 0,76 prim yaptı. Günün en çok değer kazanan sektörü ise yüzde 1,94 ile finansal kiralama ve faktoring oldu.

BIST 100 endeksi, Avrupa borsalarındaki pozitif havanın etkisiyle 10.261,57 puana kadar yükseldi, ancak bu seviyelerde gelen satışlarla kazançlarının bir kısmını geri verdi.

VERİ GÜNDEMİ: DIŞ BORÇ VE KONUT FİYATLARI

Yurt içi veri gündeminde öne çıkan başlıklar şöyle:

Kısa vadeli dış borç stoku (KVDB): Mayıs ayında, bir önceki aya göre %1,2 artarak 170,3 milyar dolara çıktı.

Konut Fiyat Endeksi (KFE): Haziran ayında aylık bazda %2, yıllık bazda ise %32,8 artış gösterdi.

Piyasalarda bu verilerin yanı sıra, küresel piyasalardaki risk iştahı ve jeopolitik gelişmeler de takip edilmeye devam ediliyor.

Ekonomi Haberleri