Bitcoin gaza bastı! 100 bin dolar olur mu?

Yazılım krizinin ardından 67 bin dolara yükselen bitcoin için dudak uçuklatan bir tahmin yapıldı.

Bitcoin’in yükselişi hız kesmeden devam ediyor. BTC, 67.500 dolara yaklaşarak son bir ayın en yüksek seviyelerine ulaştı. Buna karşılık, ons altın 2.483 dolarlık zirveden hızlı bir düşüşle haftayı 2.400 dolardan kapattı. ABD Başkan Adayı Donald Trump'ın "Bitcoin'in stratejik rezerv ilan edileceği" iddialarının etkisiyle bu fiyat hareketleri yaşanırken, BTC için orta ve uzun vadede 100 bin dolar hedefi yeniden konuşulmaya başlandı.

Küresel piyasalarda çarpıcı ve ani fiyat hareketleri gözlemleniyor. Son günlerde, Bitcoin'in "stratejik rezerv varlık" olarak tanımlanabileceği söylentileri yaygınlaştı. Bu durum, BTC’nin dünya merkez bankalarının stratejik rezerv olarak tuttukları altına rakip olabileceği anlamına geliyor. Son bir haftadır, altın ve BTC fiyatlarındaki hareketler de bu iddiaları destekliyor.

BTC 67 Bin Doları Aştı

5 Temmuz’da 53.500 dolara kadar düşen ve bu seviyeden toparlanmaya başlayan BTC, 20 Temmuz itibarıyla 66.750 dolar civarında işlem görüyor. BTC, dün yapılan işlemlerde de en yüksek 67.500 doları test ederek son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Trump Faktörünün Etkisi

ABD’de Başkanlık seçimleri öncesinde büyük bir avantaj elde eden Donald Trump, gelecek hafta bir kripto para konferansına katılacak. ABD’yi Bitcoin merkezi yapmak isteyen Trump’ın, bu konferansta BTC’yi stratejik rezerv varlık olarak tanımlayabileceği belirtiliyor. BTC, bu beklentiyle yükselmeye devam ediyor.

BTC 100 Bin Doları Görebilir Mi?

Stratejik rezerv varlıklar, ülkelerin merkez bankaları tarafından belirli oranlarda alınıp saklanır. BTC’nin böyle bir konuma gelmesi, itibar ve talep artışını da beraberinde getirecektir. Bazı kripto analistleri, bu beklentinin gerçekleşmesi durumunda BTC’nin orta ve uzun vadede 100 bin dolara kadar yükselebileceğini öngörüyor.

Ekonomi Haberleri