Bitcoin Çakıldı! Güncel Fiyatı Şok Etti

2014'te çalınan varlıkların Mt. Gox borsası tarafından sahiplerine dağıtmasının ardından kripto para piyasasında ciddi belirsizlikler yaşanıyor. Bitcoin, belirsizliklerden sonra sert değer kaybetti. Güncel fiyatı 58 bin dolar seviyesinin altına indi.

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, Mt. Gox borsasının 2014'te çalınan varlıkları sahiplerine dağıtmasından sonra başlayan belirsizliklerle düşüşe geçmişti.

Bitcoin bugün saat 13.00 itibariyle gördüğü yüzde 4,91 bir rekor olarak kayıtlara geçti ve lider kripto varlık 58 bin dolar seviyesinin altına düştü.

Bitcoin yaşadığı düşüş sonrası 57 bin 614 dolardan işlem görürken, Ethereum ise yüzde 5,58'lik düşüşle 3 bin 154,98 dolardan alıcı buldu.

Mart ayında 73 bin 798 dolar seviyelerine kadar çıkan Bitcoin, son zamanlarda yaşadığı düşüşle 4 ayda yaklaşık yüzde 22 değer kaybetti.

BİTCOİN NEDEN ÇAKILDI?

Kripto para piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan uzamanlar, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatlarındaki düşüşün, Mt. Gox borsasının 2014'te çalınan varlıkları sahiplerine dağıtmasına yönelik sürecin başlamasından dolayı yaşandığını ifade ediyor.

Güncel olarak herhangi bir faaliyeti bulunmayan Mt. Gox borsasının yaklaşık 10 milyar dolar değerindeki kripto varlıkları bu ay kademeli bir şekilde sahiplerine dağıtacağı değerlendirilirken, bu varlıkların bir kısmını da satması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri