Binance Filistinliler'in varlıklarına el koymuştu: Zarar devasa boyutlara ulaştı

Kripto para birimi borsası Binance tüm dünyanın tepkisini çekecek bir karara imza atıp İsrail hükümetinin isteği üzerine Filistinlilere ait tüm Bitcoin (BTC) varlıklarını dondurma kararı almıştı. Binance CEO'su, "Sadece yasadışı fonlara bağlı sınırlı sayıda kullanıcı hesabının işlem yapmasının engellendiğini" açıklamasını yapsa da borsadan BTC çıkışı 46 bin 710 Bitcoin'e ulaştı.

28 Ağustos'ta Binance'te bulunan Filistin bağlantılı hesaplara uygulanan blokaja ilişkin haber kripto para biriminin en büyük borsalarından olan şirkette önemli bir sarsıntıya neden oldu.

Coinglass'ta yer alan verilere göre 27 Ağustos'tan bu yana Binance'tan çekilen BTC sayısı 46 bin 710'a ulaştı. Bu kripto para miktarının dolar karşılığı 2.83 milyarlık devasa bir meblağ anlamına geliyor.

CEO'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bunun üzerine önce Binance CEO'su Richard Teng X hesabı üzerinden bir açıklama yaparak konuyu bir yanlış anlama olarak nitelendirdi ve genel bir blokajın söz konusu olmadığını, işlem engeli getirilen hesapların "yasadışı fonlara bağlı sınırlı sayıda kullanıcı hesabı" olduğunu açıkladı. Benzer şekilde Binance TR X hesabı üzerinden de Teng'in açıklaması Türkçe olarak paylaşıldı.

Ekonomi Haberleri