Besicileri sevindiren haber: Masrafsız doğrudan satış!

Yetiştiricilerin büyükbaşlara uygun fiyatla ulaşması amacıyla 200 düve, anaç angus, buzağı ve damızlık tosunu doğrudan besicilerle buluşturan bir mezat organize edildi. 200 düve, anaç angus, buzağı ve damızlık tosun satışa sunuldu.

Yetiştiricilerin büyükbaşlara uygun fiyatla ulaşması amacıyla Dost Ziraat İşletmelerince açık artırma usulüyle Merkez Yüreğir ilçesi Beyköy Mahallesi'ndeki çiftlikte mezat düzenlendi.

Burada oluşturulan alanda, işletme tarafından "hastalıktan ari" sertifikalı 200 düve, anaç angus, buzağı ve damızlık tosun satışa sunuldu.

Besiciler, seçip beğendikleri büyükbaşları satın almak için sırayla tekliflerini sundu.

Hayvanların tamamının satıldığı mezattaki açık artırmada galip gelen katılımcılar sevinç yaşadı.

"SUNİ FİYAT ARTIŞLARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN FIRSAT"

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, mezatları desteklediklerinin altını çizerek, "Mezatlar, suni fiyat artışlarının önüne geçmek için önemli fırsat. Birlik olarak bu tür etkinliklerin daha yaygın olmasını istiyoruz. Böylelikle hem üreticilerin hem de tüketicilerin daha adil fiyatlamalara kavuşacağını inanıyoruz." dedi.

Yücesan, etkinliğin başarıyla geçmesinin yaygınlaşmasında önemli olacağını belirtti.

Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Bilen de mezatla ilgili şunları kaydetti:

"Organizasyonu doğrudan üreticilerle akademinin bir araya geldiği önemli ortam olarak görüyoruz. Organizasyonu, hem hayvancılık piyasasının güncelini görmemiz hem de öğrencilerimizin meslek alanlarında fiili uygulamaları yapabileceği eğitim alanı olarak değerlendiriyoruz. Bu alanda öğrencilerimize uygulamalı eğitimler verebileceğiz."

Ekonomi Haberleri