Barcelona Bakırköy'den daha ucuz! İstanbul'da ev fiyatları Avrupa'yı solladı

İPA Başkanı Buğra Gökçe, 2018-2024 yılları arasında satılık ev fiyatlarının yüzde 888, kira bedellerinin ise yüzde 1025 oranında arttığını açıkladı. Bu tabloya göre fiyatlar Avrupa'nın çoğu şehirlerindeki fiyatlardan daha pahalı hale gelmiş oldu.

İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce'nin paylaştığı verilere göre, İstanbul'daki satılık konut fiyatları bazı bölgelerde oldukça yüksek seviyelerde seyrediyor. Özellikle Beykoz, Sarıyer, Beşiktaş, Kadıköy, Şile ve Bakırköy gibi semtlerdeki ortalama satılık konut fiyatları, Barcelona'nın birçok bölgesinden daha pahalı durumda.

BARCELONA'DAN DAHA PAHALI

Bakırköy'de ortalama satılık konut fiyatı 10 milyon 300 bin TL iken, bu fiyata Barcelona'nın Valles Oriental bölgesinde bir ev almak mümkün. Beşiktaş'ta ise ortalama konut fiyatı 15 milyon TL iken, Barcelona'nın Moianes bölgesinde ev fiyatı 13 milyon TL civarında.

İstanbul genelinde kira bedelleri de ciddi bir artış göstererek ortalama 22 bin 535 TL'ye yükselmiş durumda. 2018-2024 döneminde ortalama satılık konut bedeli yüzde 888 oranında artarken, kira bedeli yüzde 1025 oranında artmıştır.

Bu veriler, İstanbul'daki konut piyasasının son yıllarda ne kadar hızlı bir şekilde değerlendiğini ve kira bedellerinin de buna paralel olarak önemli ölçüde arttığını ortaya koyuyor.

Ekonomi Haberleri