Banvit'in kurucusundan acı haber

Bandırmalı iş insanı 97 yaşında hayatını kaybetti. Vural Görener 97 yaşındaydı.

Banvit'in kurucusu ve eski yönetim kurulu başkanı Vural Görener, 97 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Görener, başarılarla dolu bir hayatı geride bıraktı.

1927 yılında doğan Görener, 1950'de Amerikan Koleji’nden mezun oldu. 1951'de Kore Savaşı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri için tercümanlık yaptıktan sonra İstanbul’da ithalat komisyonculuğu ve muhasebecilik görevlerinde bulundu. 1968 yılında Banvit'i kurarak, şirketi uzun yıllar boyunca başarıyla yönetti. Bandırma halkı tarafından sevilen ve saygı duyulan Vural Görener, 4 Eylül 2024 Çarşamba günü Haydarçavuş Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Erdek Belkıs Köyü’nde toprağa verilecek.

İLK PATRONU YORGO SAMOTRAKİ’YE VEFA

Vural Görener, 16 yıl önce verdiği bir röportajda, ilkokulu Sultanahmet’teki 44’üncü Numune İlkokulu’nda, ortaokulu ise Tünel’deki “Alman mektebinde” okuduğunu belirtmişti, “Her şeyi ondan öğrendim” dediği ilk patronu Yorgo Samotraki’nin fotoğrafını da odasında baş köşeye asmıştı. Görener, o günleri, O yıllarda ticaret hayatı ve yönetimle ilgili birçok şey gayrimüslim vatandaşların elindeydi. Ben Yorgo’nun yanında bir sene çalıştım, herşeyi ondan öğrendim, ilk öğretmen gibiydi benim için” demişti.

Ekonomi Haberleri