Bankalardan müşterileri çileden çıkaracak karar! ATM önlerinde uzun kuyruklar oluşacak

Bankalar 81 ildeki vatandaşları kızdıracak bir karar almaya hazırlanıyor. Karar sonrası bankamatik önlerinde uzun kuyruklar oluşması bekelniyor.

Ulusalpost.com'un haberine göre, Türkiye'deki tüm bankalar, belli bir tutarın altında para çekme-yatırma, fatura ödeme, EFT gibi işlemleri vezneden yapmayı yasakamaya hazırlanıyor.

Bazı bankalar, uzun bir süredir 10 bin TL altındaki işlemleri vezneden yapılmasını yasaklmışken, iddiaya göre bankalar bu tutarı 20 bin TL'ye çıkarmaya hazırlanıyor.

VEZNEDE 20 BİN TL ALTI İŞLEMLER YASAKLANIYOR

Bankalar tarafından yürürlüğe konalacağı iddia edilen düzenleme para çekme-yatırma, fatura ödeme, EFT gibi işlemleri banka şubesi dışındaki kanallara yönlendirmeyi hedefliyor.

Söz konusu uygulama, teknoloji kullanma konusunda sıkıntı yaşayan ve dijital işlemleri güvenli bulmayan müşterilerden tepki çekti.

Özellikle emekli vatandaşların işlemleri tamamlayabilmesinde sorun yaşayabileceği uygulamanın amacının ise bankaların iş yükünü azaltmak ve uzun kuyrukları önlemek olduğu öne sürülüyor.

ATM önlerindeki kuyruklardan şikayetçi olan bir çok vatandaş, ATM'lerin yetersiz olduğundan dolayı mağdur olduklarını belirtiyor.

Ekonomi Haberleri