Bakanlık duyurdu, bu görüntülere ağır ceza kesildi!

Burdur’un Söğüt Beldesi’nde tonlarca domatesin çöpe dökülmesi sosyal medyada infial yarattı. Ticaret Bakanlığı olaya el koyarak, Hal Kanunu çerçevesinde işletmeye 123.213 TL ceza kesti ve suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada yayılan domateslerin çöpe döküldüğüne dair görüntüler üzerine harekete geçti. Görüntülerin, Burdur’un Söğüt Beldesi’nde bulunan Söğüt Toptancı Hali’nde çekildiği tespit edildi.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Bakanlık, Hal Kanunu’na aykırı olarak ürünleri çöpe döken işletmeye, 123.213 TL idari para cezası uygulanması talimatını Söğüt Belediyesi'ne iletti. Bu durumun yerinde incelemesi yapılırken, olay tutanak altına alındı. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu kapsamında da suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

SPEKÜLASYONLARA MÜSAMAHA YOK

Ticaret Bakanlığı, fiyatları yükseltmek amacıyla ürünlerin stoklanması veya yok edilmesi gibi eylemlere asla müsamaha göstermeyeceğini ve bu tür davranışlarda bulunanlara en ağır yaptırımların uygulanmaya devam edileceğini duyurdu.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

Bakanlık, söz konusu olayın titizlikle incelendiğini belirterek, kamuoyuna saygı çerçevesinde bilgilendirme yaptı. Fiyat spekülasyonlarına yönelik benzer olayların yaşanmaması için gerekli adımlar atılacağı vurgulandı.

Ekonomi Haberleri