Bakanlık Dolar Kazananların Da Tasarruf Etmesini İstedi

Ticaret Bakanlığı, ihracatçıların tasarruf tedbirlerine uymasını istedi. Gazete aboneliklerinden gelecek misafirlerin ne yeyip ne içeceğine dair genelge gönderildi.

Ticaret Bakanlığı, yaklaşık iki hafta önce Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve ihracatçı birliklerine tasarruf tedbirleri listesi gönderdi.

TİM'e gönderilen tasarruf tedbirleri listesinde dikkat çeken maddeler şöyle:

"TİM ve Birlikler tarafından organize edilen ödül törenlerinde ödül alacak firmalara maliyeti yüksek olmayan, hatıra amaçlı sertifika benzeri dokümanlar verilecektir.

KOKTEYL, YEMEK VE BENZERİ HARCAMALAR YASAK

Tasarım yarışması organizasyonları TİM ve Birlik hizmet binaları veya kamu kurumlarının binalarında gerçekleştirilecektir. Bahse konu organizasyonlar kapsamında yer kirası, dekorasyon, kokteyl (çay, kahve, meşrubat, kuru pasta veya çok küçük atıştırmalık ikramı hariç) yemek, teknik ekipman ve benzeri ilave harcamalara yer verilmeyecek, katılımcılara/finalistlere verilecek maddi değeri olan ödüller ile yurtdışı fuar ziyaretleri ödül kapsamından çıkarılacaktır.

CEP TELEFONUNA KADAR TEDBİR

Genel Sekreterler dışında hiçbir çalışan ve personele cep telefonu tahsis edilmeyecek, tahsis edilmiş olan varsa iptal edilecektir. Cep telefonu tahsis edilen Genel Sekreter için aylık cep telefonu görüşme ücreti limitleri, 1800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmeyecektir.

GAZETE ALIMI ABONELİĞİ İPTAL EDİLSİN

Günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone bulunmayacaktır.

TİM ve ihracatçı birlikleri, bütçe ve harcamalarında bakanlık onayına tabi olması nedeniyle gelen genelden memnun değil.

Ekonomim'den İmam Güneş'e konuşan ihracatçılar, tasarruf tedbirlerinin ihracatı artıracak etkinlikleri olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Organizasyonlarında host/hostes harcaması yapılmaması uyarısı da olduğunu belirten bir ihracatçı şöyle konuştu:

"Bu tedbirin uygulanması durumunda personelimizi, uzmanlarımızı çalıştırmak durumunda kalacağız. Personelin görevi bu değil. ‘Bize mobbing yapılıyor’ diyerek şikayetçi olabilirler. İtirazlar yapıldı, umuyoruz gerekli düzenlemeler de yapılır"

Ekonomi Haberleri