Bakan Şimşek Açıkladı! Deprem İçin Dış Finansman Alınmış

Deprem felaketinin yaralarının sarılması için toplam 3,8 milyarlık dış finansman sağlandığı açıklandı. Bakan Şimşek yaptığı açıklamada bu durumun Türkiye'nin potansiyeline olan güvenin göstergesi olduğunu ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgenin yaralarını sarmak için uluslararası kuruluşlardan bugüne kadar 3,8 milyar dolarlık finansman sağlandığını açıkladı.

250 MİLYON EURO FİNANSMAN SAĞLANDI

Son olarak, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan daha önce alınan finansmana ek olarak 250 milyon avroluk kaynak temin edildiğini belirtti. Bu kaynak, deprem bölgesinde sağlık altyapısı harcamaları için kullanılacak.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin deprem yaralarını sarmak için uluslararası kuruluşlardan sağladığı finansman desteğinin devam ettiğini vurguladı. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'ndan alınan 60 milyar yenlik finansman ile İller Bankası'nın altyapı çalışmaları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kırsal konut inşası ve Sağlık Bakanlığı'nın sağlık altyapı projeleri desteklenecek.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın deprem bölgesi için açıkladığı 1,5 milyar avroluk finansman paketi, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, İslam Kalkınma Bankası ve Asya Altyapı Yatırım Bankası'ndan sağlanan dış finansmanlarla birlikte, deprem bölgesinde yaşanan acıları hafifletmek ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak amacıyla kullanılıyor.

Şimşek, sağlanan bu kaynakların Türkiye'nin potansiyeline olan güvenin ve uluslararası normlara uygun, rasyonel politikaların bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Ekonomi Haberleri