Aylık geliri 16 bin liranın altında olan sosyal konuta başvurabilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde 14 bin liranın altında olanlar TOKİ'ye başvurabilecek, 240 aya kadar vade imkanı olacak" dedi. Bu açıklamayla birlikte hükümet, İstanbul'da 16 bin, Anadolu'da ise 14 bin lira aylık gelirin altında olanları fakir ilan etmiş oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 13 Eylül'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından detayları açıklanacak sosyal konut projesiyle ilgili bazı ipuçları verdi. Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kurum, “İstanbul’da geliri 16 bin, diğer illerde 14 bin liranın altında olanlar Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) başvurabilecek, 240 aya kadar vade imkanı olacak” dedi. Bu açıklamayla birlikte hükümet, İstanbul'da 16 bin, Anadolu'da ise 14 bin lira aylık gelirin altında olanları fakir ilan etmiş oldu.

'Arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz'

300 yaşın altındaki gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacağını belirten Kurum, “Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler” diye konuştu.

Ekonomi Haberleri