Asgari Ücretlilerin Beklediği Haber! Komisyon Toplanıyor

Milyonlarca emekçinin heyecanla beklediği asgari ücret için tarih verildi. Asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor.

Milyonlarca asgari ücretli ara zam beklentilerine devam ediyor. Temmuz ayında emekli ve memur maaşları artırılmış, asgari ücretle ilgili tartışmalar devam ediyordu. Ekonomi yönetiminden gelen olumsuz açıklamalara rağmen, sosyal güvenlik uzmanları umut verici açıklamalar yapmaya devam ediyor. Beklenen tarih ise nihayet geldi. Asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Enflasyon ve kriz koşulları sebebiyle geçimini sağlamakta zorlanan vatandaşa umut verici açıklamayı SGK uzmanı İsa Karakaş yaptı.

ZAM EYLÜL'DE

İsa Karakaş ara zam bekleyen vatandaşları umutlandıran açıklamayı yaptı. Eylül ayını işaret eden Karakaş, enflasyonun baz etkisi ile düşeceğini ve zamma uygun bir ortamın olaşacağını söyledi.

Türkiye'de asgari ücret zam kararı için önce Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması gerekiyor. En son Aralık ayında toplanan komisyon asgari ücretin 17 Bin 2 TL olmasını kararı bağladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Ağustos ayı sonunda toplanabileceği öğrenildi. Fakat bu konuda henüz net bir açıklama yapılmadı.

Ekonomi Haberleri