Anadolu Sigorta'dan 6 ayda 54 milyar TL kâr!

Anadolu Sigorta, 2024'ün ilk yarısında 54 milyar TL net kâr elde etti. Şirket, prim üretiminde yüzde 73 artış sağladı ve 315 milyar TL'ye ulaştı. En yüksek prim ürettiği branş 'Kara Araçları' oldu.

Anadolu Sigorta, 2024'ün ilk altı ayında 54 milyar TL net kâr elde etti. Bu, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 85'lik bir artış anlamına geliyor. Şirket, prim üretimini yüzde 73 artırarak 315 milyar TL'ye ulaştı. Bu büyüme, özellikle 'Kara Araçları' branşında gerçekleşti ve bu branş, 69 milyar TL prim üreterek en yüksek katkıyı sağladı.

SEKTÖREL PERFORMANS

Şirketin 'Yangın ve Doğal Afetler' branşı, 67 milyar TL ile ikinci sırada yer aldı. 'Kara Araçları Sorumluluk' ve 'Hastalık-Sağlık' branşları ise 56 milyar TL ile üçüncü sırayı paylaştı. Bu performans, Anadolu Sigorta'nın geniş bir portföyde istikrarlı bir büyüme gösterdiğini ortaya koyuyor.

FİNANSAL SAĞLAMLIK VE YATIRIM

Anadolu Sigorta, yatırımlarını artırarak portföy büyüklüğünü yüzde 30 oranında genişletti ve 416 milyar TL'ye ulaştı. Şirketin toplam aktifleri ise 815 milyar TL'ye yükseldi. Bu durum, şirketin finansal sağlamlığını ve uzun vadeli stratejik yatırımlara olan bağlılığını gösteriyor.

KÂRLILIK ORANI VE GELECEK BEKLENTİLERİ

Anadolu Sigorta'nın ortalama öz sermaye kârlılığı yüzde 51 olarak gerçekleşti. Şirket, kârlılık odaklı üretim hedefleri doğrultusunda, bileşik rasyosunu yüzde 101 seviyesinde tutmayı başardı.

Ekonomi Haberleri