Altında 3000 için tarih verildi!

Güçlü merkez bankası alımları ve ABD’deki faiz indirimleriyle altın tarihi zirvelerine yaklaşıyor. Uzmanlar, 2025 ortasında ons başına 3 bin dolara ulaşılabileceğini öngörüyor.

Spot altın, dün sabah saatlerinde ons başına 2.590 dolara çıkarak tarihi bir zirveye ulaştı. Güçlü merkez bankası alımları ve jeopolitik belirsizlikler, güvenli liman talebini artırdı. Buna ek olarak, altın 2020'den bu yana en güçlü yıllık performansını sergiliyor.

ABD'DEKİ FAİZ İNDİRİMLERİ ETKİLİ OLUYOR

Kuzey Amerika Emtia Başkanı Aakash Doshi, ABD’deki faiz indirimleri ve borsa yatırım fonlarının güçlü talebiyle altının 2025’te 3 bin dolara ulaşabileceğini vurguladı. Ayrıca fiziksel talebin de fiyatları yukarı çektiğini belirtti.

ABD'DE SEÇİMLER ALTIN FİYATLARINI YÜKSELTİYOR

ABD’de yaklaşan başkanlık seçimleri, altına olan talebi artırıyor. Piyasa stratejisti Joseph Cavatoni, belirsizlik dönemlerinde yatırımcıların altını güvenli liman olarak gördüğünü aktardı. 2024 seçimlerinin piyasa oynaklığını artırması bekleniyor.

MERKEZ BANKALARI ALTIN ALIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

Merkez bankalarının ABD dolarından uzaklaşarak çeşitlendirmeye gitmesi, altın fiyatlarını destekliyor. UBS analistleri, altının 2025 ortasında ons başına 2.700 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

FED FAİZ İNDİRİMİ BEKLENİYOR

ANZ ve Macquarie gibi büyük bankalar da altın fiyat tahminlerini yükseltti. Fed’in faiz indirimlerine yönelik beklentiler, altının daha da yükselmesine neden olabilir.

Ekonomi Haberleri