Altın Sahiplerine Müjde: Beklenen Haber Günler Sonra Geldi

TCMB'nin Piyasa Beklenti Anketi sonuçları açıklandı. Altın fiyatları yukarı yönlü ivme kazanırken, Türk varlıklarına yabancı ilgisi rekor seviyeye çıktı. Marbaş Menkul Değerler Uzmanı, beklentilerin pozitif olduğunu belirtti...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), "Piyasa Beklenti Anketi" sonuçlarını duyurdu. Ankete göre, cari yıl sonunda tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki ankette yüzde 44,16 iken, bu dönemde yüzde 43,64'e geriledi. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi ise önceki ankette yüzde 35,17 iken, bu dönemde yüzde 33,21'e indi. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise önceki ankette yüzde 22,05 iken, bu dönemde yüzde 21,33 olarak kaydedildi.

ALTIN FİYATLARINDA YUKARI YÖNLÜ İVME DEVAM EDİYOR

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin açıklamalarının ardından altın fiyatları yükselişe geçti. Piyasalar, Fed'in faiz politikasını yeniden belirleme eğiliminde olmasıyla altına olan talebi arttırdı. Altın, son haftalarda faiz indirimi beklentilerinin artmasıyla ikinci haftalık yükselişine doğru ilerliyor.

YABANCI YATIRIMCILAR TÜRK VARLIKLARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Türk varlıklarına olan yabancı ilgisi rekor seviyeye ulaştı. Yabancı yatırımcılar, 10 Mayıs haftasında Türk tahvillerinden 2,83 milyar dolarla tarihi ikinci en yüksek alımı gerçekleştirdi. Son iki haftada ise yabancıların hisse senedi ve DİBS net alımları toplam 4 milyar dolara yaklaştı.

MARBAŞ MENKUL DEĞERLER YATIRIM UZMANI: "BEKLENTİLER POZİTİF YÖNDE"

Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, Piyasa Beklenti Anketi sonuçlarını değerlendirdi. Kısa vadeli beklentilerde gerileme yaşansa da uzun vadeli beklentilerin daha pozitif olduğunu belirtti.

Kaçmaz'a göre, 2024 yıl sonu için beklentiler yüksek olsa da önümüzdeki dönemde Merkez Bankası'nın politikalarıyla paralel bir seyir izlenecek. Dolar tahminlerine ilişkin reel getiri beklentisi olmadığını ifade eden Kaçmaz, piyasalarda zorlayıcı bir alan öngörmüyor. Altın fiyatlarına yönelik olarak ise Fed etkisinin devam edeceğini belirten Kaçmaz, ons altının 2,400 doların üzerinde kalıcı olması halinde 2,700 seviyesine doğru bir hareket beklediklerini kaydetti. Yatırım uzmanı, ons altın için yıl sonu tahminlerinin 2,700 dolar için ise 3,000 TL civarında olduğunu ifade etti.

Ekonomi Haberleri