Altın Sahiplerine Büyük Tuzak: "Ne Olduğunu Bile Anlamayacaksınız"

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, bu hafta itibarıyla altın fiyatlarında büyük bir dengeleme yaşanacağını belirtti. Altın sahiplerine seslenen Memiş, özellikle ons altında görülecek kar satışları için "paniğe kapılmayın" uyarısında bulundu.

Haziran ayında peş peşe düşüşlerle yatırımcısını korkutan altın fiyatları, temmuz ayında yeniden zirve noktasına ulaştı.

Yatırımcıların yüzünü güldüren ons altın, son haftalarda yaşanan rallinin ardından 2418 dolara kadar yükselerek tarihi zirvesine göz kırparken, yükselişlerin ardından yatırımcılar için yeni destek ve direnç seviyeleri belli oldu.

Kapalıçarşı piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, ons altın tarafında haftanın geri kalanında büyük bir düşüş yaşanmasının muhtemel olduğunu belirterek, altın fiyatlarının aşamalı olarak 3380 ve 3360 dolara kadar gerileyeceğini hatırlattı.

ALTIN SAHİPLERİNE KURULAN TUZAĞI AÇIKLADI

Memiş, yaşanacak kar satışları ve teknik düzenlemelerin ardından acemi yatırımcının panik ortamına sokulmasının hedeflendiğini belirtirken, düşen fiyatlarla birlikte satış yapanların Ağustos ayındaki rekor yükselişler karşısında büyük bir zarar edeceğini söyledi.

Yatırımcılara "tuzağa düşmeyin" uyarısını yineleyen Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu hafta ons altın tarafında kar satışları yaşanacak. Takip ettiğimiz bant aralığı 2350-2450 dolar aralığı.

"ONS ALTIN 2360 DOLARA KADAR DÜŞECEK"

Ons altın tarafında bu hafta takip edeceğimiz bant aralığı burası. 2400 doların üzerinde tutunma çabasını sürdürüyor. Ancak aşağıda tekrar kar satışı gelmesi halinde teknik olarak 2380-2360 dolar aralığı kademeli olarak test edilmesi lazım. Ağustos ayında yeni rekorlar göreceğiz ancak Temmuz ayında bu kadar agresif yükselişler yeterli. Bir süre dinlenmesi gerekiyor.

Özellikle altın fiyatları geçtiğimiz ay 2290 dolar seviyesini 3 kere test etmişti ve buraların bedava olduğunu ifade etmiştim. Özellikle 2290 doları 3 kez test eden ons altın, temmuz ayında 2418 dolara kadar yükseldi ki daha ayın ilk yarısındayız. Yıl sonuyla alakalı 2600 ve üzeri rakamları beklemeye devam edeceğiz.

ALTINDA YENİ REKORLAR GELİYOR

Gram altın/TL fiyatı fiziki altın tarafında 2563-2573 lira seviyesinde. Yine Temmuz ayının ilk yarısında yeni rekorlar test etti. Temmuz ayını önemsiyoruz, her ay yeni bir rekor kıran ve her ay yükseliş trendinin devam edeceği bir gram altın karşımızda olacak uyarılarım vardı. Gram altın yatırımcısı bundan sonra ons altını takip etmek zorunda. Ons tarafındaki aşağı yönlü hareketlerde, gram altın tarafında büyük düşüşler yaşanacaktır. Bunlar alım fırsatıdır çünkü yıl sonuna kadar gram altın tarafında 3000-3500 lira hedefimiz bulunuyor."

Ekonomi Haberleri