Altın Rekor Seviyelere Ulaşabilir!

ABD'de enflasyon verisi beklentilerin altında açıklandı. Peki bu veriler piyasayı nasıl etkileyecek? Uzmanlara göre yıl bitmeden altında yeni rekorlar yolda.

ABD'de enflasyon verisi beklentilerin altında açıklandı. Tüketici fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artarak tahminleri şaşırttı. Bu veri ve Fed yetkililerinden gelen enflasyonun kontrol altına alındığına dair açıklamalar, piyasalarda faiz indirimi beklentilerini güçlendirdi.

Faiz indirimi beklentisi altın fiyatları üzerinde yukarı yönlü bir baskı oluşturuyor. Eylül ayında faiz indirimine ilişkin veri açıklanmadan önce piyasa beklentisi yüzde 70 iken, şu sıralarda bu oran 93 seviyelerine yükseldi.

Altın fiyatları dün rekor seviyelere yakın seyretti ve ons başına 2 bin 415 dolara kadar çıktı. Bu, yaklaşık son iki ayın en yüksek günlük kapanış fiyatı oldu. Bugün ise gram altın fiyatı 2 bin 555 liradan işlem görüyor.

YIL BİTMEDEN YENİ REKORLARA ULAŞABİLİR

Uzmanlar, altın fiyatlarının yıl bitmeden yeni rekor seviyelere ulaşabileceğini öngörüyor. KCM Trade'in baş piyasa analisti Tim Waterer, daha düşük faiz oranı ortamına yaklaştıkça altının yeni rekor kırması için koşulların olgunlaştığını belirtiyor. Waterer, "Enflasyon görünümü ve faiz oranı tablosu bu hafta altının lehine hareket etti. Daha düşük bir faiz oranı ortamına yaklaştıkça, yıl bitmeden altının yeni rekor seviyelere ulaşması için koşullar olgunlaşabilir" dedi.

Ancak altının bu haftaki gidişatını Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) rakamları belirleyecek. Waterer, ÜFE rakamlarının altının haftayı 2 bin 400 dolar seviyesinin hangi tarafında bitireceğini belirlemede kilit rol oynayacağını söylüyor.

Ekonomi Haberleri