Altın İçin En Kötü Haber Geldi: "Hazırlığa Başlayın"

ABD Merkez Bankası, faizleri sabit bırakırken karar metninde geleceğe yönelik önemli mesajlar verildi. Altın fiyatlarının yükselmesi için faiz indirimlerini bekleyen piyasalar, yapılan paylaşım ile adeta ters köşe oldu.

Yılın ilk aylarında istikrarlı bir yükseliş serisi yakalayan altın fiyatları, son haftalarda yatay seyir izlemeye devam ediyor.

Ekonomi piyasaları, bugün gelen ABD enflasyon verilerinin ardından faiz indirimine ilişkin heyecanlanırken, bu akşam faizleri sabit bırakma kararı açıklayan Fed, ayrıca faiz indirim beklentisinde sürpriz bir değişikliğe gitti.

Fed faizleri, dolara olan ilgilinin artış ya da düşüş yaşamasını doğrudan etkilerken, bu durum altın fiyatları için de belirleyici olmakta. Ekonomistler, altın fiyatlarındaki yükseliş dalgasının Fed faizlerinin indirilmesiyle başlayacağını düşünürken, bugün yapılan açıklamada faiz beklentileri ilişkin karamsar bir tablo ortaya koyuldu.

ALTINDA YÜKSELİŞ BEKLEYENLER İÇİN KÖTÜ HABER

Fed, bugün yayınladığı raporda enflasyon tahmini yükselirken bu sene için faiz indirimi beklentisi 3’ten 1’e indi.

Altında beklenti yılın son çeyreğinde yapılacak tek bir indirim kararına çevrilirken, bu durum yaz aylarının sonu itibarıyla başlaması beklenen yükselişin ilerleyen tarihlere erteleneceği anlamına geliyor.

Ekonomistler, dünya piyasalarında herhangi bir kriz, jeopolitik risk ya da çatışma durumunun ortaya çıkmaması halinde altın fiyatlarında yatay seyirle geçecek bir yaz mevsimi beklerken, kasım ve aralık aylarında beklenen faiz indirimiyle birlikte 2025 yılı boyunca altın fiyatlarında yeni bir yükseliş dalgası yaşanacağı öngörülüyor.

Ekonomi Haberleri