Altın Fiyatları Düşüyor!

Altın fiyatları duruluyor. Yatırımcılar ABD ve Avrupa'daki ekonomik verileri takip ederek Fed ve ECB'nin faiz indirimi yapabileceği beklentisinde. Çin ekonomisi de önemli bir faktör.

Güncel altın fiyatlarına göre ons altın, 2 bin 359 TL seviyesinden işlem görüyor. Gram altın bugün 2 bin 438 TL'den alıcı bulurken, çeyrek altın fiyatları ise 3 bin 988 TL'den alıcı buluyor.

Yatırımcılar, ABD enflasyon verilerini bekleyerek altın fiyatlarının seyrini gözlemliyor. Ons altın, yüzde 0,32'lik bir düşüşle 2 bin 353 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gram altın 2 bin 439 Türk Lirası civarında, çeyrek altın ise 3 bin 979 Türk Lirası seviyesinde el değiştiriyor.

ABD'de açıklanacak nisan tüketici enflasyonu verisinin beklentilerin üzerinde çıkması halinde Fed'in temmuzda faiz indirimine gidebileceği öngörülüyor. Piyasalar, temmuz ayında faiz indirimi olasılığını yüzde 25 olarak değerlendiriyor.

Avrupa'da ise ECB'nin Haziran ayında faiz indirimi yapabileceği beklentisi güçleniyor. Çin ekonomisine ilişkin veriler ise dünyanın ikinci büyük ekonomisindeki toparlanmayı test edecek nitelikte.

Ekonomi Haberleri