AKP içindeki 'maskeli dostlar' borsada vurgun mu yaptı?

Eski AKP'li vekil Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mehmet Şimşek'in istifasıyla ilgili AKP içine işareti etti, "Maskeli dostlar" tanımı yaptı. Halk tv yayınına katılan ekonomist Prof. Dr. Oğuz Demir de, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le ilgili istifa haberini yorumladı, maskeli dostların kimler olduğunu anlattı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği haberi gündeme ve ekonomiye bomba gibi düştü. Haberin ardından borsa düştü; dolar ise 34 TL'yi gördü.

Mehmet Şimşek haberinin ardından iddianın AKP'den sızdırıldığı yönünde çok sayıda iddia gündeme düştü. Onlardan en çarpıcı olanı ise, partisini sık sık eleştiren eski AKP vekil Şamil Tayyar'dan geldi.

Şamil Tayyar AKP içindeki maskeli dostlara işaret etti, ekonomist Oğuz Demir ise maskeli dostların kim olabileceğini Halk Tv yayınında değerlendirdi.

MASKELİ DOSTLAR ÇIKIŞI

Eski vekil Şamil Tayyar, 'Mehmet Şimşek istifa etti' haberlerinin ardında parti içindeki çift ajandalı ve maskeli kişilerin olduğunu belirtti.

AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiği yönündeki haberlerin kaynaklarının içeriden olduğunu belirtti. Tayyar, bu kişilerin çift ajandalarının olduğunu belirterek, Şimşek’in aşaması gereken bir problemin de bu olduğunu kaydetti.

Gazeteci Bülent Aydemir’in ardından eski AKP’li vekil Şamil Tayyar, ‘Mehmet Şimşek istifa etti’ haberlerinin kaynağının parti içerisindeki çift ajandalı kişiler olduğunu kaydetti.

Tayyar, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Maalesef.

‘Şimşek istifa etti’ yalanıyla piyasaları manipüle edenleri besleyenler, çoğunlukla içerideki maskeli dostlar.

Bunların çift ajandası, bir resmi bir gayriresmi görüşü vardır.

Daha tehlikeli olanı, bu samimiyetsiz tutumun giderek yaygınlaşması, geçer akçe olmasıdır.

İtirazlarını açıkça ifade etmezler, arkadan dolanarak puan almaya çalışırlar.

Sinsidirler.

Şimşek bakanın, ekonomideki zorlukların yanısıra aşması gereken bir problem de budur.”

ÇIKAR GRUPLARI RAHATSIZ

Halk tv yayınına katılan ekonomist Prof. Dr. Oğuz Demir, Nureddin Nebati'yla özdeşleşen ekonomi politikalarının seçimden sonra Mehmet Şimşem eliyle acı reçeteye dönüştüğünün altını çizdi.

İktidara yakın çıkar gruplarının bundan rahatsız olduğunu belirten Demir, çıkar gruplarının sonuçlardan memnun olmadığını belirtti.

Erdoğan'ın etrafında kümelenen çıkar gruplarının ekonomi politikalarından servet edindiğini anlatan Demir, şu anda uygulanan politikalardan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Birilerinin bu işin daha fazla ilerlememesi için Mehmet Şimşek'i yıpratma hamleler yaptığına dikkat çeken Demir, yeni vergi paketinin sızdırılması örneğini vererek kavganın sürdüğünü anlattı.

Demir, Mehmet Şimşek'in istifa haberinin ardından doların yükseldiğini ve borsanın düştüğünü belirtti.

Demir, maskeli dostlar olarak da bir önceki dönemin mimarı Berat Albayrak ve Nureddin Nebati ekibine dikkat çekti. "Şu anda kızakta olan isimler kendi pozisyonları elden gittiği için içeride bir operasyon yapmaya çalışıyor olabilirler" diye konuştu.

Oğuz Demir, 10 bin puana tutunmaya çalışan borsa endeksinin istifa haberiyle bir anda 2.5 puan düştüğünü belirtti.

SPK İNCELEME BAŞLATTI

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), piyasada olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine yol açan kasıtlı ve yanıltıcı haberleri üretenler ve yayanlar hakkında hukuki işlem başlatıldığını açıkladı. SPK, bu tür manipülatif eylemlere karşı gerekli incelemelerin yapıldığını belirtti.

SPK'den yapılan yazılı açıklamada, Borsa İstanbul pay piyasasında yapılan işlemlerin anlık olarak takip edildiğine, gerçek ve tüzel kişilerin piyasa bozucu hareketlerine karşı denetim mekanizmasının sürekli işlediğine işaret edildi.

Ekonomi Haberleri