AKP 20 milyar liradan vazgeçiyor! Çin sevdasının sebebi ne?

AKP ekonomi yönetimi yerli üretici korumayı amaçlayan e ticaret yasasını değiştiriyor. Halk Tv programcısı İbrahim Kahveci'ye göre bu yasanın değiştirilmesinin sebebi ise AKP'nin Çin sevdası.. Detaylar haberimizde...

AKP elektrikli otomobil üretici Çin'li firmaları ülkeye çekebilmek için ithalat ve gümrük vergisini kaldırmıştı. Daha bir yıl önce TOGG üretimi üzerinden yerli ve millilik hamaseti sergileyen AKP'nin aldığı bu karar özellikle yerli üreticiyi, yabancı firmalarla rekabet edemez hale getiriyor.

Şimdi benzer bir süreç E-Ticaret yasası üzerinden işlemek üzere. Halk TV Programcısı İbrahim Kahveci katıldığı Kırmızı Çizgi programında, AKP'nin bu hamlelerinin sebeplerine dair dikkat çekici bir açıklama yaptı.

İKTİDARIN ÇİN AŞKI NEDEN?

Kahveci, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Elektrikli otomobil bakıyorsunuz, TOGG bakıyorsunuz fakat sonradan bir görüyorsunuz ki, çinli elektrikli otomobil firmalarına ithalat ve gümrük vergisini kaldırıyoruz yerli firmaları bitiriyoruz. Şimdi aynı şeyi Trendyol üzerinden yapılıyor. Çin'li Alibaba üzerinden Trendyol yerli piyasada hakimiyeti ele geçiriyor. Bugün vergi paketine baktığınızda boş eve bile vergi konulduğu konuşuluyor ancak bir kaç firmanın sadece lisans bedelinden 70-80 Bin liralık indirim yapılması bence büyük bir rakam."

Ekonomi Haberleri