Akbank bütün emeklilere müjdeyi duyurdu

Emekli maaşlarına yapılan zam sonrası bankalar adeta emekli proosyonunda yarışa girdi. Son olarak Akbank, emekli promosyon oranını arttırdığını açıkladı. İşte yeni rakamlar...

AKP Grup Başkan Vekili Abdullah Güler'in emekli maaşlarının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltildiğini açıklamasının ardından bankalar peş peşe promosyon oranlarını güncelliyor.

Açlık sınırının altında maaş alan milyonlarca emeklinin gözü kulağı bankalar tarafından verilecek olan yeni promosyon oranlarında.

AKBANK EMEKLİ PROMOSYONU ARTTIRDI

Emekli maaşlarının artmasıyla beraber, bankalar emekli müşteri sayısını arttırmak için promosyon oranlarını güncellemeye devam ediyor. Bu bankalardan birisi olan Akbank, 31 Temmuz tarihine kadar emekli maaşını bankaya taşıyan ve üç sene bankada kalma taahhüdü veren emekli müşterilerine 15 bin TL'ye kadar promosyon ödemesi yapacağını duyurdu.

EMEKLİ PROMOSYONU ŞARTLARI

SGK ile imzalanmış olan "Gelir/Aylık Alanlara Promosyon Ödenmesine İlişkin Protokol" koşullarının geçerli olduğu promosyon ödemesinde, müşterinin promosyondan faydalanabilmesi için gelir/aylıklarını üç yıl bankadan alacağını taahhüt etmesi gerekmektedir. Taahhüt süresi promosyon ödemesinin müşterinin hesabına geçmesi ile başlayacak.

EMEKLİ PROMOSYONUNDA YENİ RAKAMLAR

SGK gelir/aylığını Akbank'a taşıyan emekliler için promosyon tutarı emeklinin 1 aya denk gelen gelir/aylık tutarına göre hesaplanır.

İlgili tutar bir aya tekabül eden net gelir /aylığın 9.999 TL ye kadar olması halinde 6.250 TL, 10.000 TL - 14.999 TL arasında olması halinde 10.000 TL, 15.000 TL 19.999 TL arasında olması halinde 12.000 TL, 20.000 TL ve üzerinde olması halinde 15.000 TL'dir. Nafaka ve haciz kesintileri bulunan kişiler için ilgili kesintiler çıkarıldıktan sonra kalan tutara göre promosyon ödemesi yapılır.

Emekli promosyonuna ilişkin daha detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, Akbank'ın resmi internet adresini ziyaret edebilir veya müşteri hizmetleri ile iletişimie geçebilirler.

Ekonomi Haberleri