Akaryakıt Zammına Vatandaş Tepkisi: "At Arabasına Dönüş Yapacağız"

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde benzin ve mazota gelen zamlara tepkiler gecikmedi. İktidarın ekonomi yönetimini eleştiren ve eski günlere geri dönüleceğini söyleyen çiftçiler "At arabası alacağız" diyerek sitem etti.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, benzine ve mazota gelen zamlara tepki gösteren vatandaşlar, artan fiyatların kendilerini zor durumda bıraktığını belirtti. ANKA'ya konuşan çiftçi Soner Cankurt, son zamanlarda özellikle mazota yapılan sürekli zamlar nedeniyle çiftçilerin perişan halde olduğunu ifade ederek, "Mazota ise her gün zam geliyor sürekli, sürekli olarak. Vatandaş olarak çok şikayetçiyiz" dedi.

Bir başka vatandaş Hüseyin Çalar da, eski günlerin şimdiki durumdan daha iyi olduğunu söyleyerek, "Eski günlere döneceğiz. Bir at arabası alacağız, at arabasının en azından mazotu yok, benzin yok, suyu yok, buyu yok ona devam edeceğiz. Eski günler yine bundan iyiydi" diye konuştu.

Benzine gelen 2 lira, mazota ise 1 lira 68 kuruşluk zam, özellikle tarım ve ulaşımda önemli bir yere sahip olan yakıt fiyatlarındaki artışın vatandaşlar üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

"MAZOTA, GÜBREYE HER GÜN ZAM"

Çiftçi Soner Cankurt şöyle konuştu:

"Son zamanlarda bu zamlardan dolayı çiftçinin hali perişan. Mazota ise her gün zam geliyor sürekli, sürekli olarak. Vatandaş olarak çok şikayetçiyiz. Çıkarttığımız ürün geçen senekinin altında. Mazota her gün zam, gübreye zam. Çiftçilik yapılmaz oldu artık bu memlekette. Böyle giderse süremez, gübre de alamam yani. Günlük mazota zam geliyor '45 lira' dedi mazot, tarlayı süremem. Dünyada düşüyor bizim ülkemizde bir uçlu yükseliyor mazot, sürekli olarak."

"AT ARABASI ALACAĞIZ"

Hüseyin Çalar ise "Eski günlere döneceğiz. Bir at arabası alacağız, at arabanın en azından mazotu yok benzini yok ona devam edeceğiz. Eski günler yine bundan iyiydi. Yemin olsun bundan iyiydi. Şimdi ben bununla 200 liralık mazot alıyorum nereye gidip geleceğim ben bununla? 200 liralık mazot ile. Nereye gidip geleceğim? Binsen olmuyor binmesen olmuyor ne yapacağız? Ne yapalım yani binmeyelim mi? Ne yapalım?" dedi.

Ekonomi Haberleri