Abramovich palmiyeye konacak

Birçok ülke zengin Ruslara yaptırım uygulayıp milyonlarca dolarlık mal varlıklarına el koyarken Birleşik Arap Emirlikleri kapısını açtı. Böylece Dubai’de emlak satışları mayıs ayında yüzde 51 arttı. Chelsea futbol kulübünün eski sahibi, milyarder Roman Abramovich’in de yapay ada Palm Jumeriah’tan ev baktığı belirtiliyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve ardından gelen Batı yaptırımlarının ardından Rusya'dan gelen alıcı akını Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) emlak sektörünü canlandırdı. Dubai'de emlak satışları nisan ayında yıllık bazda yüzde 45, mayıs ayında ise yüzde 51 artış gösterdi.

Çok sayıda ülke zengin Ruslara ve Putin'le bağlantılı isimlere yaptırım uygulayıp mal varlıklarına el koydu. Bu oligarkların birçoğunun Londra ve Paris gibi şehirlerdeki milyonlarca dolarlık mülklerini kaybetmesine neden olurken, BAE ise kapılarını zengin Ruslara açmayı tercih etti.

Emlak şirketinin cirosu ikiye katlandı

CNBC’de yayınlanan habere göre, Dubaili emlak firması Mira Estate yılın ilk yarısında Rusya ve diğer eski Sovyet ülkelerinden gelen alıcılara yapılan satışlarda bir önceki yıla göre %100'lük artış kaydettiğini açıkladı. Şirketin bu hafta yayınladığı basın bültenine göre, Rusça konuşan müşterilerde uzmanlaşan firmanın bu ülke vatandaşlarına yaptığı emlak satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre iki katına çıkarak 2 milyar dirheme yani 500 milyon dolara ulaştı. Başarılarını şampanya patlatarak kutlayan Mira Estate'in CEO'su Tamara Getigezheva, "Ukrayna'daki savaş ve yaptırımların Rusça konuşan bireyler ve kuruluşları üzerindeki etkisi, zengin BDT yatırımcılarının ülkelerinden kaçarak Dubai'de bir sığınak bulmalarına yol açtı" dedi.

Abramovich Palm Jumeriah’tan ev bakıyor

Chelsea futbol kulübünün eski sahibi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uzun süredir ortağı olan milyarder oligark Roman Abramovich'in de Dubai'nin palmiye ağacı görünümlü yapay adalardan oluşan Palm Jumeirah'tan ev aradığı bildiriliyor. İş adamının 350 milyon dolar değerindeki özel jeti, ABD Adalet Bakanlığı'nın el konulmasına izin vermesinin ardından yaklaşık 4 aydır BAE’de bekletiliyor.

Ekonomi Haberleri