9-12 Nisan'da 100 Milyar TL'lik Hareket Bekleniyor

Türkiye'de turizm sektörü, hem seçim sonrası dönemin getirdiği hareketlilikle hem de okulların ara tatiliyle birleşen Ramazan Bayramı tatiliyle ivme kazanıyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yıl Ramazan Bayramı'nın 9-12 Nisan tarihleri arasına denk geldiğini ve ilk-orta öğretimdeki öğrencilerin ikinci ara tatil için 5 Nisan'da derslerini tamamlayıp 6 Nisan'da tatil başlayacağını belirtti. Bu uzun tatil dönemi öncesinde yapılan açıklamanın, vatandaşların ve seyahat acentelerinin planlamalarını kolaylaştırdığını vurguladı.

MİLYONLARCA KİŞİNİN SEYAHAT HEDEFİ

Bağlıkaya, bu dönemde memleket ve akraba ziyaretlerini de içeren yaklaşık 20 milyon kişinin seyahat etmesinin beklendiğini ifade etti. Bu seyahatlerin 2 milyonluk bir kısmının doğrudan turizm faaliyetleri oluşturacağını belirtti.

Turizm tesislerine girişlerin yaklaşık 1,5 milyon olmasını beklediklerini ve diğer konaklama seçenekleri eklenince turistik konaklama sayısının 2 milyonu bulabileceğini dile getirdi. Memleket ve akraba ziyaretleriyle birlikte turizm hareketliliğinin ekonomik hacminin toplamda 100 milyar TL'yi aşabileceğini öngördü.

VİZE ENGELİ VE ALTERNATİF YÖNELİŞLER

Bağlıkaya, yurt dışı turlarında yaşanan vize sorunlarının halen devam ettiğine dikkat çekti. Avrupa ülkelerine seyahat etmek isteyenlerin vize başvurularının reddedilmesiyle birlikte, vatandaşların vizesiz Balkan turlarına ve Mısır gibi alternatif destinasyonlara yöneldiğini belirtti.

3 gece 4 gün ve 4 gece 5 günlük turların daha fazla talep gördüğünü ifade etti. Yurt dışı turlarının fiyatlarının kişi başı 400 eurodan başlayıp destinasyon ve ulaşım aracına göre değişiklik gösterdiğini söyledi. Ortalama tur fiyatının ise 1000 euro civarında olduğunu paylaştı.

Ekonomi Haberleri