45 yıllık sektör devi iflasın eşiğinde! Kimse tahmin etmiyordu

Ekonomik krizin etkileri sürerken, Türkiye'nin önde gelen kablo üreticilerinden Alkan Kablo konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme, şirket için geçici mühlet kararı verdi.

Yavuz Karamahmutoğlu

Türkiye'nin elektrik ve kablo sektöründe 45 yıllık geçmişi olan Alkan Kablo, ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato ilan etti. Şirket, 43 ülkedeki satış temsilcilikleri ve 5.000'i aşkın satış noktasıyla geniş bir ağa sahip.

GEÇİCİ MÜHLET KARARI VERİLDİ

İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 23 Temmuz 2024 tarihinde Alkan Kablo ve ilgili diğer şirketler için üç ay süreyle geçici mühlet kararı verdi. Mahkeme duruşması, 18 Ekim 2024'te gerçekleştirilecek.

EKONOMİK KRİZİN ETKİSİ

Son yıllarda yaşanan küresel ekonomik kriz, birçok şirketi zor durumda bıraktı. Alkan Kablo, krizden etkilenen firmalar arasına katıldı. Şirket, yüksek kalite ve çevreye duyarlı üretimiyle tanınsa da ekonomik koşullar karşısında zorlanıyor.

KONKORDATO KOMİSERLERİ ATANDI

Mahkeme, konkordato sürecini denetlemek üzere Mali Müşavir Şükrü Savaş, İktisatçı Haluk Sumer ve İcra İflas Hukukçusu Çiğdem Yazıcı’yı geçici komiser olarak atadı. Alacaklılar, 7 gün içinde itirazlarını yapabilir.

Alkan Kablo'nun konkordato sürecinin sonucunu beklerken, sektördeki diğer firmalar da ekonomik dalgalanmalar karşısında tedbirlerini alıyor.

Öte yandan şirkete bağlı olan tüm grup şirketleri için de aynı karar verildi. Şirketler arasında Akgrup Aydınlatma Elektrik Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Alkan Kablo Ve Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, Alkanlar Elektrik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Elbi Uluslararası Elektrik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, Meltem Grup Pazarlama Satış Ve Dağıtım Hizmetleri Limited Şirketi de yer alıyor.

Ekonomi Haberleri