3 yıl aradan sonra Türkiye-Irak elektrik ihracatı yeniden başladı

Türkiye, 3 yıl aradan sonra Irak’a elektrik ihracatına yeniden başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, bu adımı Kalkınma Yolu Projesi kapsamında “Enerji Yolu” olarak tanıttı.

Türkiye, üç yıl süren bir aranın ardından Irak’a elektrik ihracatına yeniden başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu adımın Kalkınma Yolu Projesi kapsamında bir “Enerji Yolu” oluşturma hedefinin bir parçası olduğunu duyurdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Nisan’da gerçekleştirdiği Irak ziyaretinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bağdat ve Erbil’de enerji iş birlikleri konusunda görüşmelerde bulunmuştu.

Erdoğan’ın ziyaretinin ardından, iki ülke enerji alanında somut bir adım attı. Türkiye, mevcut enerji hatları üzerinden Irak’a azami 300 megawatt kapasiteyle elektrik sağlamaya başladı.

Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kalkınma Yolu Projesi ile bölgemizin refahına ve barışına katkı sunacağımız komşumuz Irak’a elektrik ihracatına dün itibarıyla yeniden başladık. Yapacağımız yatırımlarla Kalkınma Yolu’nu aynı zamanda bir ‘Enerji Yolu’ olarak da tesis edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri