2023 Vergi affı çıktı mı? Vergi affı borç yapılandırma nasıl yapılacak? Vergi affı başvuru tarihleri, şartları, sorgulama ekranı

Vergi affı düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaştı. Vatandaşlar vergi affı başvuru tarihleri araştırmalarını hızlandırdı. Peki 2023 Vergi affı çıktı mı? Vergi affı borç yapılandırma nasıl yapılacak? İşte vergi affı başvuru tarihleri, şartları, sorgulama ekranı...

Vergi affı borç yapılandırma başvuru süreci vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Vergi Affı düzenlemesi kapsamında 31 Aralık 2022 öncesine ait vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları 48 eşit taksitte ödenebilecek. Peki 2023 Vergi affı çıktı mı? Vergi affı borç yapılandırma nasıl yapılacak? İşte vergi affı başvuru tarihleri, şartları, sorgulama ekranı...

2023 Vergi Affı çıktı mı? Vergi affı Resmi Gazete'de yayımladı mı?

'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhuriyet tarihinin kapsamlı borç yapılandırma düzenlemesi ile vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, trafik cezaları, ehliyet affı, otoyol cezaları ve belediyelere olan tüm borçları yapılandırılacak.

Hangi borçlar vergi affı kapsamında?

Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor. Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek.

Vergi affı başvuruları başladı mı? Vergi affı borç yapılandırma nasıl yapılacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın https://www.gib.gov.tr/ internet adresinden kullanıcı kodu ve şifre, e-Devlet şifresi ya da anında kayıt olarak veya e-Devlet üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi'ne giriş yapılarak bağlı olunan vergi dairesine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapılabilir.

Diğer vergi daireleri aracılığıyla da gerçekleştirilebilir. Birden fazla vergi dairesine borcu olanlar her bir vergi dairesi için ayrı ayrı başvuracak.

Vergi affı başvuru son tarih ne zaman?

Vergi Affı düzenlemesi kapsamında borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvurularını yapabilecek.

Vergi affı ilk taksit ödeme tarihi ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, SGK, Ticaret Bakanlığı, il özel idareleri, belediyelere ödenecek tutarların ilk taksiti 30 Haziran'a kadar, diğer taksitler de bu tarihi takip eden aylık dönemler halinde azami 48 ay eşit taksitte ödenebilecek.

Ekonomi Haberleri