156 Milyar TL'lik Öneri! Gözler Oraya Döndü

Yüksek enflasyon piyasaların dengesini bozuyor. TESK Başkanı Palandöken, ekonominin canlanması için yapılandırma gerektiğini söyledi. Esnafın borçlarının yapılandırılması devlet gelirini artıracak. 2023'teki 156 milyar liradan fazla gelir hedefleniyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında yüksek enflasyonun piyasaların dengesini bozduğunu belirtti. Ekonominin canlanması ve devletin gelirini artırmak için uzun vadeli bir yapılandırmaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

BORÇ YAPILANDIRMASI ŞART

Palandöken, "Esnafımızın düzlüğe çıkması için vergi, trafik, SGK prim borçlarında kapsamlı ve uzun vadeli bir yapılandırma şart" dedi. Yeniden yapılandırmanın devlete de önemli katkısı olacağını belirtti.

DEVLET GELİRİ ARTACAK

Yapılandırmanın, insanların borçtan kurtulmasını ve istihdamın hareketlenmesini sağlayacağını söyledi. Palandöken, 2023'teki 156 milyar liranın çok üzerinde bir gelir sağlanacağını ifade etti. Esnafın mağduriyeti de önlenecek.

EKONOMİK CANLANMA BEKLENİYOR

TESK Başkanı, yeniden yapılandırmanın piyasaları rahatlatacağını ve ekonomik canlanmayı tetikleyeceğini belirtti. Esnafın borçlarının ödenebilir miktarlarda yapılandırılması gerektiğini vurguladı. Bu adımın, hem esnafı hem de devleti rahatlatacağını söyledi.

Ekonomi Haberleri