100 bin aktif müşterisi olan şirket yeni banka kuruyor: Bu sabah duyurdu!

Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş., tarım, sanayi ve savunma sektörlerine destek için Katılım Bankası kurma kararı aldı.

Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş., büyüme stratejisi kapsamında yeni bir adım atarak Katılım Bankası kurma kararı aldı. Şirketin yönetim kurulu, 7 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı toplantıda bu önemli kararı aldı.

GÜÇLÜ BÜYÜME VE YATIRIM STRATEJİSİ

Katılımevim, kuruluşundan bu yana müşteri ihtiyaçlarını hızlı ve düşük maliyetle karşılayarak sektörde önemli bir büyüme kaydetti. Bu büyüme ivmesiyle birlikte sermaye yapısını daha da güçlendiren şirket, yeni yatırımlar için harekete geçti.

STRATEJİK SEKTÖRLERE DESTEK

Yeni kurulacak Katılım Bankası, özellikle tarım, hayvancılık, sanayi ve savunma sanayi gibi stratejik sektörlerin finansman ihtiyaçlarını karşılayacak. Şirket, bu sektörlerde ithal ikamesi sağlayacak projelere finansal destek sunmayı hedefliyor.

BANKACILIK SEKTÖRÜNE DİNAMİK GİRİŞ

Katılımevim, tasarruf finansman sektöründeki tecrübesiyle bankacılık sektöründe de etkin bir rol üstlenecek. Şirket, 2025 stratejisi doğrultusunda 3 milyondan fazla potansiyel müşteri ve 100 binin üzerinde aktif müşterisiyle katma değerli finansal çözümler sunmayı amaçlıyor.

YASAL SÜREÇLER BAŞLADI

Katılımevim, yüzde 99,9 sermayedarı olduğu Katılım Bankası'nın kurulması için gerekli yasal izinleri almak üzere BDDK'ya başvurdu. Kuruluş izninin ardından bankacılık faaliyetlerine başlayacak olan şirket, tüm yasal şartları yerine getirmeyi taahhüt ediyor.

Ekonomi Haberleri