Öğretmen ataması emekli olanlar kadar mı olacak? 2024 yılında kaç öğretmen emekli olacak?

Kamu kurumlarında personel alımları, emekli olanlar kadar yapılacak. Bu durum, atama bekleyen birçok kamu görevlisi, özellikle de öğretmenler tarafından endişeyle karşılandı. Atama bekleyen öğretmenler, "Öğretmen ataması emekli olanlar kadar mı olacak?", "2024 yılında kaç öğretmen emekli olacak?" gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...

Parasal sıkıntılar ve enflasyonla mücadele kapsamında, kamu kurumlarında tasarruf dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamuoyu ile paylaşılan tasarruf paketinde kamu istihdamında da önemli değişimlerin olacağı net bir şekilde ortaya kondu. Peki bu durum öğretmen atamalarını etkileyecek mi? İşte detayalar haberimizde...

ÖĞRETMEN ATAMASI EMEKLİ OLANLAR KADAR MI YAPILACAK?

Bakan Şimşek kamuda tasarruf öndeminde atılması gereken adımları açıkladı. Şimşek'in açıklamasında "Kamu istihdamında birinci husus 3 yıl boyunca emekli olanlar kadar yeni personel istihdamı sağlayacağız. Açıktan atama izinleri bütçe kanununda belirlenecek. Destek personel sayısını belli bir program dahilinde azaltmayı hedefliyoruz." dedi. Kamuda emekli olanlar kadar atamanın ise öğretmenlik atamalarında geçerli olup olmadığına dair ise henüz net bir açıklama yapılmadı.

2024 YILINDA KAÇ ÖĞRETMEN EMEKLİ OLACAK?

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan öğretmen atamalarına ilişkin yaptığı açıklamada "2023 yılında MEB'de ayrılan ve emekli olan öğretmen sayısı 23 bin 670. 2024 yılında da emekli olacak öğretmen sayısı en az 20 bin olacak" dedi. Öğretmen emeklilik verilerinin resmi rakamlar olmadığını hatırlatmak isteriz.

2024'TE 20 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK

2024'te MEB 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Atamalarda yüzde 50 KPSS puanı yüzde 50 mülakat olacağı belirtildi. Öncelikle KPSS sonucuna göre atama yapılacak. Branşlardaki öğretmenin 3 katı kadar aday, kendilerine tanımlanan mülakat merkezlerine davet edilecek.

Eğitim Haberleri