Yağmur değil, ölüm yağdı! Sel felaketinde 23 kişi hayatını kaybetti

Nijerya'nın Adamawa eyaletinde etkili olan aşırı yağışlar sonucu meydana gelen selde 23 kişi hayatını kaybetti. Kaybolanlar için arama çalışmaları sürerken, Vali Fintiri selin etkili olduğu bölgelerde hasar tespiti için teknik komite kurulacağını açıkladı.

Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar, büyük bir felakete yol açtı. Aşırı yağışlar sonucu meydana gelen selde şu ana kadar 23 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

YAĞMUR DEĞİL, ÖLÜM YAĞDI!

Adamawa Valisi Ahmadu Umaru Fintiri, 27 Temmuz'da Shagari, Yolde Pate ve Sabon Pegi bölgelerinde etkili olan sağanakların sele neden olduğunu ve can kayıplarının arttığını açıkladı.

Felaketin ardından olayın boyutunu değerlendirmek amacıyla teknik bir komite kurulacağını açıklayan Vali, çok sayıda kişinin evsiz kaldığını, tarım alanlarının da ciddi zarar gördüğünü belirtti.

SEL FELAKETİNDE 23 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yetkililer, halkı dikkatli olmaları ve riskli bölgelerden uzak durmaları konusunda uyarırken, insani yardım çalışmalarının da en kısa sürede başlatılacağı bildirildi.

Dünya Haberleri