Vatikan'da Filistin başörtüsü kayboldu

Vatikan'da Beytüllahim'in hediyesi olan, Filistinlilere ait bir eşarp üzerinde yatan bebek İsa heykeli "kayboldu".

İtalyan medya kuruluşları, Çarşamba günü Vatikan'daki haftalık genel izleyici kitlesine katılan muhabirlerin, Papa'nın daha önce düzenlediği ve karışıklığa yol açan bir dua ayininde görülen bir öğenin eksik olduğunu farketti. Bebek İsa'nın heykeli ve ona sarıldığı geleneksel Filistin kefiye atkısı, bugün Papa VI. Paul'un Vatikan'daki odasındaki İsa'nın Doğuşu sahnesi kurulumundan kaldırıldı.

Bugün yayınlanan yeni bir fotoğrafta, Papa'nın doğum sahnesine baktığı görülüyor ancak bebek İsa'nın heykeli eksik.

Vatikan'ın ana izleyici salonunda bulunan ahşaptan yapılmış Doğuş sahnesi, 7 Aralık'ta açıldığında Filistin davasının güçlü bir simgesi haline gelen siyah-beyaz başörtüsünün varlığı nedeniyle manşetlere konu olmuştu.

Vatikan'da sergilenen bu Doğuş sahnesinde, Bebek İsa, Filistinlilerin mücadelesinin simgesi olan bir kefiye (genellikle Arapların kullandığı, omuzları da örten, kenarları püsküllü bir başörtü) üzerinde uyuyor.

VATİKAN YANIT VERMEDİ

Vatikan, "Crooks News" portalında heykelin kaldırılmasına ilişkin bir neden sunmadı ve heykelin kaldırılmasının siyasi bir açıklama teşkil edip etmediği sorusuna yanıt vermedi.

Pazar günü papa, iki Filistinli çocuktan ve yine günümüz Filistin'inde İsa'nın doğduğu şehirden Filistinli sanatçılar Johnny Andonia ve Faten Nastas Mitwasi tarafından tasarlanan bir Beytüllahim Yıldızı'ndan bir hediye aldı.

Pazar günkü Ayin sırasında papa, silah endüstrisine yapılan yatırımları eleştirerek Ortadoğu'da barış çağrısını yineledi.

Kasım ortasında, Umut Asla Hayal Kırıklığına Uğramaz adlı kitabının yayınlanmasının ardından Papa Francis, İsrail'in Gazze'deki operasyonlarının "soykırım niteliğinde" olduğunu söylemesi nedeniyle eleştirilere maruz kaldı ve uluslararası kuruluşlara soruşturma çağrısında bulundu.

Vatikan'ın ana izleyici salonunda bulunan ahşaptan yapılmış Doğuş sahnesi, 7 Aralık'ta açıldığında Filistin davasının güçlü bir simgesi haline gelen siyah-beyaz kareli başörtüsü olan kefiyenin varlığı nedeniyle manşetlere konu olmuştu.

Dünya Haberleri