Uluslararası zehir tacirleri işlerine kedileri alet etti!

Endonezya'da çökertilen uluslararası şebekenin uyuşturucuları kedi oyuncaklarına ve yatak örtülerinin içine sakladığı tespit edildi.

Endonezya'da polis, Güneydoğu Asya'dan İngiltere'ye uyuşturucu taşımak için yatak örtüleri ve kedi oyuncakları kullanmayı planlayan bir şebeke ile bağlantılı iki kişiyi gözaltına aldı.

"ALIŞILMADIK"

Endonezya Ulusal Narkotik Ajansı Başkanı Marthinus Hukom, operasyonun uluslararası boyutunun alışılmadık olduğunu belirtti.

Hukom, Tayland'dan gelen uyuşturucunun önce Endonezya'ya, ardından Avrupa'ya gönderilmesinin planlandığını ve iki Endonezya vatandaşının Jakarta'dan Liverpool'a 100 kilodan fazla uyuşturucu göndermeyi amaçladığını söyledi.

Euronews'in aktardığına göre; Polis, Soekarno Hatta Havaalanı'ndaki bir baskında yatak örtüleri ve kedi oyuncakları içinde gizlenmiş 30 kilo uyuşturucu buldu. Aynı kişilerle bağlantılı bir dükkanda yapılan bir diğer baskında ise 80 kilo daha uyuşturucu ele geçirildi. Uyuşturucunun toplam sokak değerinin 25 milyar rupiah (1.54 milyon dolar) olduğu açıklandı.

İDAMLA YARGILANABİLİRLER

İki şüpheli, ülkenin ölüm cezası gerektiren narkotik yasasını ihlal etmekle suçlanıyor.

Dünya Haberleri