Füze yağmurunda ikinci gün: Ukrayna teyakkuzda

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik dün gerçekleşen füze saldırılarının ardından Ukrayna basını Kiev, Jitomir ve Zaporijya'da saldırıların devam ettiğini yazdı.

Ukrayna basını, Jitomir bölgesine füze saldırıları olduğunu aktardı. Ülkenin başkenti Kiev bölgesinde de patlamalar duyulduğun ve hava savunma sistemlerinin aktifleştirildiği aktarılıyor.

Bölgede sabah saatlerinden bu yana siren seslerinin devamlı olarak çaldığı da aktarılıyor.

Rusya Savunma Bakanlığının açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın askeri idare ve enerji sistemi tesislerine hava ve deniz bazlı yüksek hassasiyetli silahlarla yoğun bombardıman düzenlenmeye bugün de devam edildiğini açıkladı.

Zelenski'nin memleketine üç roket düştü

Ukrayna Savunma Bakanlığı'na göre Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin memleketi Krıviy Rih'e üç roket düştüğü belirtildi.

'Dönüm noktası kasım-Şubat olacak'

Belarus devlet güvenlik komitesi KGB’nin başkanı İvan Tertel, Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaşın dönüm noktasının kasım-şubat aylarında yaşanmasını beklediklerini kaydetti. Sputnik'in aktardığına göre Belarus KGB’si başkanı, “Rusya Federasyonu, seferberlik sürecini iyi yürütür ve birliklere gereken teknik ekipman ve ileri düzey silahlar sağlarsa, operasyon kilit aşamasına girecek” değerlendirmesini yaptı.

Zaporijya ve Odessa'da patlamalar duyuldu


Saldırıların gerçekleştiği Zaporijya'da son durum

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'ın bildirdiğine göre, Ukrayna'nın Rovno ve Krıviy Rih şehirlerinin yanı sıra Kiev Bölgesi'nde de patlamalar duyuldu.

Salı günü erken saatlerde Zaporijya şehrinde, Odessa ve Vinnitsa bölgelerinde de patlamalar meydana geldiği bildirildi.

Nükleer güç santralinin yer aldığı Zaporijya, şubat ayında başlatılan savaşın ilk günlerinden bu yana Rusya kontrolünde.

301 bölgeye elektrik verilemedi

Açıklamada, saldırılar nedeniyle aralarında Kiev ve Lviv'e bağlı bölgelerin de bulunduğu 301 yerleşim birimine elektrik verilemediği ifade edildi.

Bloomberg ise Ukrayna'nın en büyük madencilik şirketlerinden biri olan Ferrexpo'nun elektrik kesintileri nedeniyle çalışmayı durdurduğunu bildirdi.


Dün Rusya tarafından saldırıların gerçekleştirildiği bölgeler

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik dün gerçekleşen füze saldırıları sabah saatlerinde başlamıştı. 16 bölgeye yapılan saldırılar sonucu 19 kişi hayatını kaybederken 105 kişi de yaralanmıştı.

halktv.com.tr // Dış Haberler

Fotoğraf: Arşiv

Dünya Haberleri