Ukrayna'da ahşap silahlarla askeri eğitim: Gönüllüler devrede

Rusya ve Ukrayna krizi tırmanırken Ukrayna'da gönüllüler, Kiev'de yapılan askeri eğitime katıldılar. Ukraynalılar, olası bir Rus işgaline karşı ahşaptan yapılma makineli tüfek görünümlü sahte silahlarla eğitime katıldılar.

Aralarında kadınların da olduğu her yaştan çok sayıda sivil, gönüllü olarak temel askeri eğitim alıyor. Gönüllüler, terk edilmiş Atek Fabrikası'nın topraklarında ahşaptan yapılma sahte makineli tüfeklerle eğitim alarak bir engel parkurundan geçti.

Ulusal Kolordu Partisi'nin resmi web sayfasında duyurulan eğitimde, "savaş geçmişi olan eğitmenlerin" gönüllüleri "düşmanla savaşmaya" hazırladığı ifade edildi.

Zelenskiy tepkili

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaşanan gerginlikler ardından Ukrayna'daki durumun abartıldığını söyleyerek tepkisini dile getirmişti. Zelenskiy, "Sokaklarda dolaşan tanklarımız mı var? Hayır. İngiltere'de, Almanya'da, Fransa'da, Litvanya'da - Litvanya cumhurbaşkanı ve diğer liderlerle konuştum- medya öyle bir izlenim veriyor ki sanki bir savaş varmış gibi gösteriliyor. Sokaklarda askerler varmış ya da seferberlik ilan edilmiş gibi gösteriliyor. Durum böyle değil. Bu paniğe ihtiyacımız yok" diye konuşmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da Ukrayna'daki durumla ilgili medya tarafından haksız panik yaratıldığını belirtmişti.

Dünya Haberleri