Ukrayna: Yeni yılda 39 İHA düşürdük

Rusya ve Ukrayna Savaşı devam ederken Ukraynalı yetkililer de savaşa dair yeni yılda devam eden hava saldırılarına yönelik açıklamalarda bulundular. Yetkililer, Rusya tarafından kullanılan bütün İnsansız Hava Araçlarının (İHA) düşürüldüğünü belirtti.

Rusya ve Ukrayna Savaşı devam ederken Moskova'dan saldırı tekniklerini değiştirdiği şeklinde yorumlanacak hamleler 2023 yılının ilk üç gününde de gelmeye devam etti. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada Rusya'nın gerçekleştirdiği saldırı dalgasında tüm Rus İHA'larını düşürdüğünü söyledi.

Rusya yeni yılda Ukrayna'ya yönelik hava saldırılarını artırdı. Ukrayna'nın başkenti Kiev dahil olmak üzere Rusya yüzlerce kilometrelik alanlardaki şehirlere saldırı gerçekleştirdi. Sözkonusu saldırılar Rusya'nın savaştaki taktiklerini değiştirmiş olabileceği yönünde yorumlandı.

31 Aralık'ta Rusya'nın düzinelerce İHA ile hava saldırısı düzenlemesi ardından 1 ve 2 Ocak'ta da İran yapımı Şahid dronları ile saldırılarını sürdürmesi üzerine Ukrayna'dan açıklama geldi. Ukrayna adına açıklama yapan yetkililer, Rusya tarafından kullanılan 39 İHA'nın düşürüldüğünü bunlardan 22'sinin ise Kiev çevresinde olduğu ifade edildi.

Dünya Haberleri