Ukrayna: Rusya ilk adımı atarsa görüşmeye hazırız

Rus haber ajansı TASS'da yer alan habere göre, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba, Moskova'nın ilk adımı atması şartıyla ülkesinin Rusya ile yapıcı müzakerelere hazır olduğunu söyledi.

Haberde, Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'nın, "Ukrayna yapıcı müzakerelere hazır, ancak kimse bize baskı yapmayacak, kimse bizi bir şey yapmaya zorlamayacak, çünkü Ukrayna zaten barış için yeterince şey yaptı" ifadelerine yer verildi. Kuleba, "Artık bir hamle yapmak Rusya'ya kalmış" dedi.

TASS'a konuşan ismi açıklanmayan üst düzey bir diplomat da yaptığı açıklamalarda, taviz vermesi gereken tarafın Rusya olduğunu ifade ederek, Kiev'in komşusundan beklentileri olduğunu belirtti.

İsmi açıklanmayan diplomat, "Amacımız - ve bunu ortaklarımıza açıkça söylüyoruz - Rusya'yı taviz vermeye zorlamak, taviz vermenin ve barışı sağlama konusundaki gerçek ilgisini göstermenin zamandır" dedi.

Rusya savaş istemediğini belirtmişti

Rusya, daha önce birçok kez Rusya'nın savaş istemediğini ifade etmişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile savaş ihtimali konusunda, "Eğer bu Rusya'ya bağlı ise savaş olmayacak. Biz savaş istemiyoruz" demişti.

Dünya Haberleri