Ukrayna İçin Bağış Yaptı, Vatana İhanetten Yargılanıyor

Rusya'da casusluk suçlamasıyla yargılanan Rus-Amerikalı Ksenia Karelina, Ukrayna'ya yardım ettiği için 12 yıldan müebbet hapis cezasıyla karşı karşıya.

Rusya'da ailesini ziyaret ederken gözaltına alınan ve Ukrayna ordusuna yardım etmekle suçlanan Rus-Amerikalı Ksenia Karelina, casusluk suçlamasıyla yargılanıyor. Eğer suçlu bulunursa, 12 yıldan müebbet hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Rusya'nın Yekaterinburg şehrindeki mahkeme, dünyaca ünlü balerin Karelina'nın duruşmasını kapalı kapılar ardında gerçekleştirdi. Mahkeme salonunda Karelina, cam kafes içinde, kot pantolon ve yeşil ekoseli bir gömlek giyerek görüntülendi. Gazetecilerin fotoğraf çekmesiyle hafifçe gülümsedi.

BAĞIŞ YAPTI, CASUSLUKLA SUÇLANDI

Karelina'nın Rusya'da gözaltına alınmasının ardındaki hikaye ise dramatik. Eski kayınvalidesi Eleonora Srebroski'ye göre, Karelina, erkek arkadaşının sürpriz bir uçak biletiyle Yılbaşı yakınlarında Rusya'ya seyahat etmişti. Ancak burada, Karelina'nın yaptığı bir bağış nedeniyle casusluk suçlamasıyla karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı.

Karelina, ABD'ye göç ettikten sonra Los Angeles'ta bir güzellik uzmanı olarak yeni bir hayat kurmuştu. Ancak geçmişi ve şu anki durumu, onu Rusya'da ciddi bir hukuki mücadeleye sürükledi.

Karelina'nın duruşması, Rusya ve ABD arasındaki gerilimlerin gölgesinde ve casusluk suçlamalarının nadir beraat ettiği bir ülkede dikkatle takip ediliyor.

Dünya Haberleri