Türkiye'nin Tel Aviv büyükelçiliği üzerinde İsrail bayrağı uçurdular

Türkiye-İsrail gerilimine bir yenisi daha eklendi. Haniye suikastına yönelik ilan edilen milli yas sonucu iki ülke arasında sosyal medya üzerinden atışmalar sürerken Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği üstünde İsrail bayraklı dron uçurdular.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'nin üzerinde bir insansız hava aracı tarafından açılan İsrail bayrağı, son günlerdeki diplomatik gerilimleri daha da artırdı.

İnsansız hava aracının İsrailli sosyal medya fenomeni Ohad Ben Hamo'nun yönettiği belirtildi. Hamo olayın ardından görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

ABD'deki Yahudi Haber Ajansı, büyükelçiliğin üzerindeki İsrail bayrağının görüntüsünü "Türkiye NATO'nun İsrail'i savunmasını engelliyor" mesajıyla sosyal medyada paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğramasının ardından ilan ettiği 1 günlük milli yas nedeniyle bayrakların yarıya indirilmesi, İsrailli yetkililerin tepkisine yol açmıştı. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, bu durumu gerekçe göstererek Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırmıştı.

Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye'yi hedef alan sert açıklamaları, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da kötüleşmesine neden oldu. Katz'ın sosyal medya üzerinden Erdoğan'la eski Irak lideri Saddam Hüseyin'i yan yana gösterdiği skandal paylaşımına Türkiye'den sert tepki gelmişti.

Dünya Haberleri