Türkiye ve Ermenistan 2 yıl aradan sonra 'normalleşme' görüşmesi yapacak

Türkiye ve Ermenistan, iki yıl aranın ardından normalleşme görüşmeleri için özel temsilcilerini Türkiye-Ermenistan sınırında bir araya getirecek.

Türkiye ve Ermenistan, 2 yıllık bir aranın ardından normalleşme görüşmelerine başlamak üzere özel temsilcilerini bir araya getirecek.

Reuters'ın haberine göre, Türkiye ve Ermenistan’ın özel temsilcileri, Salı günü Türkiye-Ermenistan sınırında yeni bir görüşme gerçekleştirecek.

Bu görüşmeler, yıllardır süren düşmanlığı sona erdirmek amacıyla yeniden başlatılan diplomatik çabaların bir parçası. Türkiye, 1993 yılında Azerbaycan’ın desteklenmesi amacıyla Ermenistan ile diplomatik ve ticari ilişkilerini kesmişti ve son yıllarda Azerilerle siyasi ve askeri bağlarını derinleştirmişti.

EN SON ADANA'DA GÖRÜŞÜLDÜ

Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilk dört tur görüşme yapılmış olup, Salı günü yapılacak beşinci turun, iki ülke arasındaki güven artırıcı adımları tartışmak üzere yapılacağı belirtildi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya platformu X üzerinden görüşmenin doğruluğunu onayladı. Son resmi görüşme Temmuz 2022’de yapılmıştı, ancak iki temsilci bu yılın başında Adana'da bir diplomasi forumunda da bir araya gelmişti.

Dünya Haberleri